A liga egyik legjobb safetyjével erősítette meg edzői stábját a Buffalo Bills

Ed Reed visszatért! A jelenleg 37 éves safety persze nem játékosként hanem edzőként tér vissza az NFL-be. A Buffalo Bills tegnap bejelentette, hogy szerződtette a Baltimore Ravens játékosaként a liga egyik legjobb safetyjévé váló Reed-et aki a defensive backek edzőjének asszisztense lesz.

Reed persze a Bills vezetőedzője, Rex Ryan számára sem ismeretlen ugyanis 2005 és 2008 között a Ravens-nél és 2013-ban a New York Jets-nél már együtt dolgozott korábban. Persze akkor még játékos koordinátor/vezetőedző kapcsolatban álltak.

"Ed Reed nagy pluszt jelent a csapatunk számára. Nyilvánvalóan jól ismeri a rendszert, MVP kaliberű srác volt ebben a rendszerben. Rengeteget adhat a játékosainknak. Hihetetlenül érti a játékot és fenomenális edző válik majd belőle." - nyilatkozta Ryan.

Nagy kérdés, hogy milyen edzői pálya áll előtte de az elvitathatatlan, hogy játékosként a liga egyik legmeghatározóbb safetyje volt. 643 tacklet, 64 interceptiont, 11 kierőszakolt fumblet szerzett és 113 levédekezett passz fűződik a nevéhez.

Reed szerezte a liga történetének legtöbb interception utáni visszahordott yardját, playoff interceptionjét és hatodik helyen áll az alapszakasz interceptionök számában. Egyike azon három safetynek akiket az utóbbi 30 évben megválasztottak a liga legjobb védőjének. Kilenc évben beválasztották a Pro Bowl, öt alkalommal az All-Pro első és három alkalommal az All-Pro második csapatába.

(nfl.com, Fotó: baltimoresun.com, espn.go.com)