A Panthers készen áll a rájátszás jelentette nyomásra

Ahogy a Panthers felkészült a rájátszásra, az őket körülvevő beszélgetés gyakran említette a 15-1-es alapszakaszt.

Néhány játékos, mint a linebacker Thomas Davis és Charles Johnson azt mondta, valami kisebb, mint a Super Bowl már csalódás lenne.

A vezetőedző Ron Rivera megérti a hangulatot, de nem ért egyet."Úgy gondolom, hogy ez rendkívüli." mondta Rivera.

"A 15-1-nek köszönhetjük, hogy hol vagyunk. A 15-1 tette számunkra lehetővé, hogy hazai pályán játszunk végig. Van egy jegyed. A jegy mondja meg, ki vagy. Az, hogy mit teszel ezután, rajtad múlik. Ez a legfontosabb dolog. Elnyerted a jogot, hogy itt lehess, most itt kell maradni. Nem szólom le, mit tettél az alapszakaszban. Elértél valamit. De van, hogy menni kell előre, és ez az, amit csinálunk most."

A Panthers teljes mértékben a jelenre figyel - az NFC Divisional Playoff meccsre a Seattle ellen - amely előírja az osztatlan figyelmet.

Rivera megkérdezték a hatalmas nyomásról, amely a csapatára nehezedik a vasárnapi meccs előtt. Azzal folytatta, hogy elmagyarázta, milyen fontos a felkészülés, hogy enyhítse ezt a nyomást.

"Amikor iskolás gyerekeket kérdezek arról, hogy "Hányan vagytok srácok, akik úgy érzik, nyomás van rajtuk, ha nem tanulnak jól, és nem csinálják meg a házi feladatot, amit kell a teszt előtt?", mindannyian felemelik a kezüket. Tanulni kell és megcsinálni a házi feladatot - ez az igazság." mondta Rivera. "Ha úgy érzed, mindent megtettél, amit tudsz, mielőtt kijössz és elkezdesz játszani, nincs rajtad nyomás. Magabiztosnak kell lenni, és készen állni. Ez az, amit mi próbálunk sikerre vinni a srácokkal."

Az üzenet célba talált.

"Igazat beszél." mondta a tight end Ed Dickson. "Nyomás akkor érzel, amikor nem tudod, mit csinálsz. Izgulsz, és nincs vége, amíg el nem hagyod a pályát. És akkor hiányozni fog ez az érzés."

A Panthers átérzi a meccs érzelmi aspektusát. Minden szezonban megmutatták fiatalos lendületüket, amely fertőzővé vált. Ilyenek, és ezután is ilyennek kell lenniük.

"Könnyű valakinek azt mondania: "Nos, jó volt a szezon, de most ez a rájátszás, így szigorítunk." Ezek nem mi vagyunk, tudod?" mondta a guard Trai mondta. "Nem így játszunk, nem ez a módja ebben az épületben. Csak ki kell menni, és tartani magunk önmagunkhoz és megőrizni a személyiségünket."

A Carolina személyisége nem bujkált ezen a héten. Az öltözőbeli táncos bulik tanúsítják ezt. Rivera jónak ítéli meg azt, ahogy a csapata kezelte a dolgot, mióta az alapszakasz véget ért, és úgy érzi, tanultak az előző playoff meccsekből.

"Azt hiszem, jó helyzetben vannak." mondta Rivera. "Megtartották a személyiségüket, magasan tartották az energia szintet."

És most készen állnak egy újabb lehetőségre.

"Nagyszerűen érezzük magunkat. Úgy érezzük, volt egy kemény hetünk az edzéseken és egy kemény felkészülésünk." mondta a fullback Mike Tolbert. "Már kopogtattunk az ajtón az elmúlt pár évben. Készen állunk, hogy berúgjuk azt."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: catscratchreader.com