Kinevezték az Eagles új vezetőedzőjét

A Philadelphia Eagles tegnap bejelentette, hogy a Kansas City offensive koordinátora Doug Pederson lesz a csapat vezetőedzője.

A hivatalos bejelentés csupán formalitás volt mert már a múlt hét közepétől tudni lehetett, hogy Pederson nyerte el az Eagles vezetőedzői posztját. Pederson bemutatására a 20 órakor kezdődő sajtótájékoztatón kerül sor.

Pederson-nak a poszt elnyeréséhez le kellett győznie a szezon ideiglenes vezetőedzőként befejező Pat Shurmur-t, a Giants korábbi vezetőedzőjét Tom Coughlin-t, a Lions defensive koordinátorát Teryl Austin-t és a Bengals defensive koordinátorát Paul Guenther-t. Coughlin végül visszamondta a jelentkezést/felkeresést és pár órával később bejelentették, hogy az Eagles nem interjúztat tovább.

Pederson játékosként iránytóposzton szerepelt az NFL-ben de pályafutása nagy részében Brett Favre tartalékja volt. 1999-ben együtt dolgozott Andy Reid-el és Donovan McNabb újonc évében 9 mérkőzésen kezdő volt. A játékos pályafutása sokban hasonlít Gary Kubiak és Jason Garrett pályafutásához. A Broncos mestere John Elway, a Dallas vezetőedzője pedig Troy Aikman tartalékja volt.

A jelenleg 47 éves vezetőedző 2004-ban visszavonult és a következő évben megkezdte az edzői pályafutását. Négy évig a Calvary Baptista Akadémia vezetőedzője volt majd visszatért az NFL-be. Négy évig az Eagles stábjához tartozott ahol két évig offensive quality control koordinátor majd irányítóedző lett. Reid menesztése után követte mesterét és a Chiefs offensive koordinátora lett.

A Chiefs-nél eltöltött három szezonja alatt kétszer sikerült bejutniuk a rájátszásba. Irányítása mellett Alex Smith szinte tökéletesre fejlesztette a game manager irányító stílusát. Jamaal Charles kiesése után a Chiefs 11 mérkőzést számláló győzelmi szériával zárta a szezont. Ez főként a csapat védelmének volt köszönhető de a kevés össz és passzolt yard ellenére sok pontot szerzett a csapat és nagyon jól működött a futójátékuk.

(nfl.com, Fotó: philadelphiaeagles.com, news.yahoo.com)