A secondary válaszolt a kihívásokra

Hogy fognak a Panthers defensive back-jei lépést tartani a Cardinals elkapóival az NFC döntöben?

Minden alkalommal, amikor a Carolina secondary egyik tagja hallotta ezt kérdést a múlt héten, az egy kicsit olaj volt a tűzre.

Az edzők pedig még több olajat öntöttek rá. Egy dolgot világossá tettek: A secondary-t kihívás elé állították, és a csoportnak reagálnia kellett erre.

"Steve Wilks soha nem enyhült meg velünk szemben." mondta a safety Kurt Coleman. "Ő és (a defensive koordinátor) Sean McDermott valóban kihívás elé állítottak minket, mint egy DB egység, és azt mondták: "Ahhoz, hogy nyerjünk, egy nagy meccset kell játszani. Tehát mit csinálunk? Mit fogunk csinálni, mint csoport? Játsszuk a saját stílusunkat."

Bebizonyították, hogy elfogadták a kihívást, majd részesei voltak a domináns 49-15-ös győzelemnek. Az irányító Carson Palmer, a liga egyik legfélelmetesebb offense-ének vezetője a meccset 43.2-es irányító mutatóval fejezte be. Leghosszabb passza 21 yardos volt.

A top célpontja, a Hírességek Csarnokának jövőbeli elkapója, Larry Fitzgerald mindössze négy elkapással 30 yardot szerzett.

"Kihívás elé kerültünk. Ez idegesített minket, mert ők is ugyanúgy veszik fel a nadrágot." mondta a cornerback Cortland Finnegan. "Az övék a legjobb offense és azt mondták, hogy fölényben lesz Fitzgerald. Az edzőnk kihívás elé állítottak minket, főleg engem. Volt egy lehetetlen feladatom, hogy slot pozícióban védekezzek rajta. De az első négyes korán elkapta és ez megkönnyítette a munkánkat. Tartozunk nekik."

A Cardinals elővette a védjegyét, a hosszú passzokat a meccs elején, de hiába. És ahogy az első félidő haladt előre, a Panthers defensive line folytatta Palmer nyomás alatt tartását.

"Az egész védelem együtt csinálta." mondta a cornerback Robert McClain. "Le akartuk védekezni. Meg akartuk szerezni a labdát."

Az NFL alapszakaszában legtöbb labdát szerző csapat az Arizona ellen hétszer volt sikeres - négy interception-t és három fumble-t szereztek.

"Úgy éreztük, ha össze tudjuk zavarni, és jól el tudunk bújni, tudunk adni magunknak egy esélyt." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

Coleman szerzett kettőt a négy interception-ből. A másik kettőt a safety Tre Boston és a linebacker Luke Kuechly szerezte, aki egy 22 yardos touchdown-t is szerzett belőle.

"Ezek a srácok remek tervvel készültek ellenünk." mondta Fitzgerald. "Nagyon jól végrehajtották a tervet. A Carolina egy nagyszerű meccset játszott, együtt."

A végén a két majdnem elfeledett cornerback, Finnegan és McClain - akit a Carolina a szezon közepén igazolt - felülkerekedett Palmer-en és az elkapóin.

"Cortland azt mondta a meccs előtt: "Hé ember, itt lehetünk. Ez a mi időnk."" mondta McClain.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: news.sportsinteraction.com