47 millió dolláros szerződés egy olyan játékosnak aki még sohasem kezdett az NFL-ben

A Philadelphia Eagles vezetősége belejött a szerződéshosszabbításokba. Tegnap bejelentették, hogy meghosszabbították a lejáró szerződésű Vinny Curry szerződését.

A defensive end ötéves, 47.25 millió dolláros szerződést kapott. A hírek szerint a szerződés 23 millió dolláros garantált kereset tartalmaz amelyből 10 millió dollárt azonnal meg is kap a játékos.

A védőt a 2012-es Draft második körében választotta ki az Eagles így a mostani szerződés hatalmas változás jelent a 3.3 millió dolláros újoncszerződéséhez képest különösen úgy, hogy még egyetlen alkalommal sem lépett pályára kezdőként az NFL-ben.

A profik között eltöltött négy szezonja alatt 52 mérkőzésen lépett pályára, 62 tacklet, 16.5 sacket és 4 kierőszakolt fumblet szerzett. Az utolsó szezonja azonban nem sikerült túl fényesen.

Curry alapvetően 4-3-as defensive end így nem igazán illeszkedett a Chip Kelly féle 3-4-es rendszerhez. Doug Pederson kinevezésével a csapat átáll majd a 4-3-as sémára és a mostani hosszabbítás szerint komolyabb szerepet szánnak majd Curry-nek a következő szezonokban.

(nfl.com, Fotó: freddyo.com)