Szabadügynök Fosztogatók

Az idei szezonban sem jutottunk be a rájátszásba így tehát nem maradt más mint előre. A vezetőség január eleje óta már biztosan a csapat jövőbeli megerősítésén gondolkodik de ennek első lépése a lejáró szerződésű játékosok megtartása.

Az idei offseasonban összesen 12 játékosunknak jár lesz szerződése és nagy valószínűség szerint a többségük távozni lesz kénytelen. Justin Tuck a maradóak táborát gyarapította volna de a defensive endünk pár hete bejelentette a visszavonulását.

UFA játékosok - Unrestricted free agent

Khalif Barnes, OT

Tony Bergstrom, C

Thomas Gafford, LS

Andre Holmes, WR

Marquette King, P

Taylor Mays, DB

Donald Penn, OT

Jeremy Ross, WR

Aldon Smith, LB

Rod Streater, WR

Justin Tuck, DE

J'Marcus Webb, G

A második akit továbbra is el tudnék képzelni Fosztogatóként az az offensive tackle Donald Penn. A falunk meglepően jól teljestítt az utóbbi években és ebben nagy szerepe volt Penn-nek is. A játékos már kijelentette, hogy szívesen maradna de nemrég elpanaszolta, hogy a szezon befejezése óta senki sem kereste fel a vezetőség tagjai közül.

A támadófalból Penn mellett lejár a tavalyi szezonban érkezett guard J'Marcus Webb, a visszatérő tackle Khalif Barnes és az időközben centerré váló (amúgy Reggie McKenzie első Draft pickje) Tony Bergstrom szerződése. Utóbbi kettő maradhat egy alacsony értékű szerződésért de mindenképpen csak kiegészítő emberek lesznek a jövőben. Előbbi egy jobb, de a csapatra nem túl hátrányos szerződésért megtartanám.

Elkapó poszton Andre Holmes és Rod Streater szerződése jár le. Streater-t a második év végén szép reményű játékosnak tartottam de az utóbbi évek sérülései miatt nem biztos választás. Holmes kiegészítőnek egész használható volt és egy a szerepét tükröző szerződésért meg kellene tartani.

Marquette King nálam a biztos hosszabbítások között szerepel. 83 alkalommal puntolta el a labdát és 44.5 yardos átlaggal tette mindezt. Leghosszabb rúgása 70 yardos volt de ami legfontosabb, hogy a rúgások majdnem felét betette az ellenfél 20 yardos vonalán belülre.

És legvégül a legnagyobb kérdés, mi legyen Aldon Smith-el. Pár éve, karrierje elején a liga legjobbjai közé tartozott de van egy kis baj a fejével, egyszerűen nem volt képes normálisan viselkedni. A liga a várakozásoknak megfelelően szankcionálta az őrültségeit ami miatt leghamarabb csak november közepén léphet újra pályára. Az eltiltás miatt nem fognak érte kapkodni a csapatok és szerintem egy kétéves, Greg Hardy Dallas-i szerződéséhez hasonló teljesítmény és játékarányos kontraktussal maradna.

RFA - Restricted free agent

Larry Asante, DB, Oakland Raiders

Benson Mayowa, LB, Oakland Raiders

Matt McCants, OL, Oakland Raiders

Matt McGloin, QB, Oakland Raiders

Neiko Thorpe, DB, Oakland Raiders

Az RFA játékosok között olyan játékosok szerepelnek akik kiegészítőszerepet kaptak az eddigi pályafutásuk során. Az ötösből kiemelkedik McGloin de Derek Carr személyében megtaláltuk a franchise irányítónkat így a maradása esetén is csak tartalékirányítóként vennénk számításba. A maradék négy játékos hosszabbítása az edzőktől függ és hogy az edzésen látottak alapján kinek akarnak nagyobb szerepet szánni a jövőben.

Összefoglalva a játékosok többsége távozni fog. Sok érkezőre lehet majd számítani mert bőven van helyünk a fizetési sapkában.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: hngn.com, usatoday.com)