A Panthers franchise tag-et rakott Josh Norman-re

A Panthers nem kizárólagos franchise tag-et adott a cornerback Josh Norman-nek a határidő napján. A tag Norman-t Carolina-ban tartja a 2016-os szezonban, és ad a csapatnak július 15-ig egy lehetőséget, hogy tárgyaljon egy hosszú távú szerződésről.

"Josh keményen dolgozott azért, hogy egy nagyon jó játékos legyen belőle." mondta a general manager Dave Gettleman. "Nagyra értékeljük azt, amit tett értünk a védelemben és nagyon várjuk, hogy visszatérjen a 2016-os szezonban."

A nem kizárólagos franchise tag részeként a Panthers egyéves szerződése a top öt cornerback tavalyi fizetésének átlagát tartalmazza. Más csapatok is élhetnek ajánlatokkal, de a Panthers azt is megadhatja és kap két első körös pick-et, ha nem tudnak megegyezni.

Norman korlátlan szabad ügynök lett négy éves pályafutásának legjobb szezonja után. Minden meccsen kezdett és az NFL egyik legjobb corner-e lett, karrier csúcsot ért el négy interception-nel, két interception-t visszahordott TD-re és 18 passzt védekezett le. Norman-t Pro Bowl és All-Pro választással jutalmazták, karrierje során először.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy Josh visszatér a Panthers-be a következő szezonban." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nagyon jól játszott ebben az évben és nagy szerepe volt abban a sikerben, amit csapatként elértünk."

Norman a hatodik játékos a csapat történetében, aki megkapta a franchise tag-et, csatlakozott a punter Todd Sauerbrun (2003), az offensive tackle Jordan Gross (2008), a defensive end Julius Peppers (2009), a center Ryan Kalil (2011) és a defensive end Greg Hardy ( 2014) mellé.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: fox46charlotte.com