A Panthers lemondott Charles Johnson-ról

A Panthers elengedte a veterán defensive end Charles Johnson-t.

"Charles egy befolyásos játékos volt a Carolina Panthers csapatában sokáig, a pályán és a pályán kívül egyaránt." mondta a general manager Dave Gettleman. "A statisztikái önmagukért beszélnek, és csapatkapitányként olyan módon vezette a többieket, ahogy egy vezetőtől elvárod - jó példával. Kívánom neki a legjobbakat a továbbiakban."

Johnson kilenc meccsen kezdett a Carolina csapatában 2015-ben, hét meccset hagyott ki, amikor a sérült tartalék listára került egy combhajlító sérülés miatt. Egy sack-et ért el az alapszakaszban. Kezdett mindhárom rájátszás meccsen a Panthers csapatában, három sack-et ért el.

"Charles-nak egy nagyon jó karrierje volt a Carolina Panthers csapatában és élvezettel edzettem az elmúlt öt évben." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Charles leküzdötte a sérülését tavaly és jó példát mutatott az öltözőben, mint kapitány. Nagyon tisztelem Charles-t, mint játékos és mint ember, köszönök neki mindent, amit tett ezért a csapatért."

A veterán kilenc NFL szezont játszott, mindet a Panthers csapatában. Johnson a Carolina-ban 63,5 sack-et ért el, ez a második legtöbb a franchise történetében Julius Peppers mögött (81, 2002-09). A 17 kierőszakolt fumble-je is a második legtöbb a csapat történetében. Legalább kilenc sack-et ért el négy egymást követő évben (2010-13), ezt a bravúrt más Panthers játékos nem tudta megismételni. Egyike annak a három játékosnak a franchise történetében, akik 10 vagy annál több sack-et értek el legalább három szezonban, miután 11,5-et ért el 2010-ben, karrier csúcsot ért el 12,5-el 2012-ben és 2013-ban 11,0-et szerzett.

Johnson-t a University of Georgia csapataból választotta ki a harmadik körben a Carolina a 2007-es NFL Draft-on. 118 alapszakasz meccsen játszott a Panthers csapatában, ez a harmadik legtöbb a védekező falemberek között a csapat történetében Mike Rucker (139) és Julius Peppers (122) mögött.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com