A Texans megvált a négyszeres Pro Bowl-er futójától

A Houston Texans a mai napon bejelentette, hogy megválik a franchise történtének egyik legjobb játékosától. Arian Foster hét év után hagyja el a csapatát. Elküldésével távozik a franchise legeredményesebb játékosa a futott yardok, a futott touchdownok és a (rúgókat nem számítva) franchise történetének legtöbb pontot szerző játékosa.

Foster 2009-ben Draftolatlan szabadügynökként csatlakozott a Texans-hoz és hét szezon alatt 6.472 futott yardot, 54 futott touchdownt, 2.268 elkapott yardot és 14 elkapott touchdownt szerzett. Egészségesen egyaránt nagy veszélyt jelentett földön és levegőben is. Négy alkalommal választották be a Pro Bowl, egy alkalommal az All-Pro első és második csapatába.

"Nem sok ember érdemel több tiszteletet mint Arian Foster. Maximálisan élt a draftolatlan szabadügynökök lehetőségeivel és a munkájának köszönhetően a franchise legproduktívabb running backje és a Texans-nál eltöltött időszaka alatt a liga egyik legkomplettebb játékosa lett. Arian nagyon sokat jelentett és sokban hozzájárult a franchise sikereihez az utóbbi hét évben. Csak a legjobbat kívánjuk neki pályafutása következő szakaszához." - szerepelt Rick Smith general manager nyilatkozatában.

A futó 2010-től 2012-ig 4.264 futott yardot 41 touchdownt szerzett de sérülések hátráltatták az utolsó három szezonban. A 2013-as szezon 8, a tavalyi szezon pedig 4 mérkőzés után véget ért a számára. A sérülések és a magas cap száma miatt végül távoznia kellett.

2012-ben ötéves, 43.5 millió dolláros szerződést kötött a Texans-al amelynek utolsó évébe lépett volna. 8.925 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából és az elküldésével 6.625 millió dollárt szabadítottak fel.

A Texans Foster mellett megvált tight endjétől, Garrett Graham-től is.

(nfl.com, Fotó: johnfichera.wordpress.com, fansided.com)