Greg Jennings-t elküldte, Ndamukong Suh és Koa Misi szerződését átstruktúrálta a Dolphins

A Miami Dolphins vezetősége elkezdte előkészíteni a terepet a szerdán nyíló szabadügynökpiachoz. A fizetési sapka egy részének felszabadítása érdekében elküldték a wide receiver Greg Jennings-t és átstruktúrálták a defensive tackle Ndamukong Suh és a linebacker Koa Misi szerződését.

Jennings a tavalyi offseasonban érkezett a Dolphins-hoz amikor kétéves, 8 millió dolláros szerződést kötött a csapattal. Az elkapó pályafutása első hét szezonjában a Green Bay Packers játékosa volt de amióta elhagyta Őket nem találja régi önmagát.

A tavalyi szezonban csak 19 elkapása és 208 elkapott yardja volt pedig pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen. Jennings 5.5 millió dollárt foglalt el az idei fizetési sapkából és az elküldése után 1.5 millió dollár halott összeg maradt utána 4 millió dollárt szabadítottak fel.

Suh egyértelműen a tavalyi szabadügynökpiac legjobb játékosa volt és a piac nyitásának napján alá is írta a rekordszerződését. Ami persze rekord a játékosnak az nagy terhet jelent a csapat számára. Az eredeti megállapodás alapján 6.1 millió dollárt foglalt el a tavalyi szezonban de az alacsony első év magával hozza a magas fizetésű későbbi éveket.

A szerződés eredeti felépítése alapján Suh 28.6 millió dollárt foglalt az idei fizetési sapkából. Az átalakított szerződésnek köszönhetően 760 dolláros alapfizetés és 9.6 millió dolláros időarányos bónusz szerepel Suh neve mellett így kevesebb mint 10.5 millió dollárt foglal el idén.

Misi-t a 2010-es Draft második körében választotta ki a Dolphins és egész pályafutása során a csapat játékosa volt. Az outside linebacker pályafutása során 81 mérkőzésen lépett pályára, 336 tacklet, 12 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett. Tavaly futotta pályafutása legeredményesebb szezonját így teljesen érthető, hogy meg akarják tartani.

Misi 2013-ban négyéves, 17 millió dolláros szerződést kötött a csapattal. A szerződés átalakításával 4.8 millió dollárt foglal el az idei és 4.7 millió dollárt a következő szezonban de ha gyengén sikerül az idei szezonja akkor el fogják küldeni jövőre. Jövőre 578 ezer dollár halott összeggel válhatnak meg tőle.

Jennings elküldésével, Suh és Misi szerződésének átstruktúrálásával 24 millió dollárt szabadított fel a Dolphins az idei fizetési sapkájában.

(nfl.com, Fotó: scoopnest.com, sportsworldreport.com, miamidolphins.com)