A New York Giants egy nap alatt elköltött 200 millió dollárt a védelem megerősítésére

Szerdán este hivatalosan is elkezdődött az idei szezon és a New York Giants vezetősége nem tétlenkedett és belevetette magát a szabadügynökpiacba. Nem fogták vissza magukat mert egy nap leforgása alatt sikerült elkölteniük több mint 200 millió dollárt amit a védelem megerősítésére fordítottak.

Első lépésként megtartották a bunkókezű rémet, azaz Jason Pierre-Paul-t. A defensive end franchise taget kapott a tavalyi offseasonban de mielőtt alá írhatták volna a hosszútávú szerződését megtörtént az az ominózus július 4.-i baleset.

A tűzijáték baleset következtében elvesztette a jobb mutatóujját ami miatt csak 8 mérkőzésen tudott pályára lépni a tavalyi szezonban. A jövője komolyan megkérdőjeleződött így teljesen érthető, hogy a Giants még most is óvatosan bánik a játékosával.

A hosszútávú szerződés idén is elmaradt de egy jól fizető szerződéssel megtartották a játékosukat. Bejelentették, hogy egyéves 10.5 millió dolláros szerződésért a csapatnál tartották a defensive endjüket. JPP-nek az idei szezonban be kell bizonyítania, hogy még így is az elithez tartozik.

A falember magtartása után a secondary megerősítése következett. Megszerezték a St. Louis / Los Angeles Rams korábbi cornerbackjét Janoris Jenkins-t. Az újonnan szerződtetett játékosukkal sem spóroltak ugyanis ötéves, 62.5 millió dolláros szerződésben egyeztek meg vele. A szerződés 29 millió garantált keresetet tartalmaz és 40 milliót meg fog kapni az első három évben.

A tag kiosztása előtt a Jenkins franchise tag esélyes volt de a Rams vezetőségének választása végül cornerback társára, Trumaine Johnson esett. Jenkins így "bankott robbanthatott" New Yorkban. Jenkins korábbi második körös Draft választott volt, a tavalyi szezonban 3 interceptiont, 64 tacklet, 1 kierőszakolt fumblet szerzett és 15 levédekezett passz főződött a nevéhez.

A vezetőség Jenkins megszerzését követően ismét a védőfal megerősítésére koncentrált. Nem is mentek messzire, a városi riválistól elcsábították a nose tackle Damon Harrison-t. A New York Jets korábbi falembere ötéves, 46.25 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A szerződés 24 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és 30 millió dollárt meg fog kapni az első három szezonban.

A sort a Miami Dolphins transition tagelt játékosának, Olivier Vernon-nak megszerzésével zárták. A tag értelmében a játékos tárgyalhatott más csapattal és kérőkből nem is akadt hiány. Utólag kiderült, hogy a Jets a színfalak mögött licitpárbajt folyatott a Jacksonvile Jaguars csapatával.

A Jaguars már megkötötte az idei bombaszerződésért amit Malik Jackson kapott így valószínűleg a defensive tackle megszerzését követően már nem akartak ennyi pénzt elkölteni egy újabb védőfalemberre. A Giants egy komoly ötéves, 85 millió dolláros szerződéssel be tudta húzni a védőt. A szerződés 52.5 millió dollárt tartalmaz.

A Giants defense nagyon gyengén teljesített a tavalyi szezonban és most alaposan beruháztak a védelem feljavítása érdekében. A fő kérdés persze mindig az, hogy az összevásárolt sztárgárda milyen teljesítményre lesz majd képes a pályán.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, newsday.com, scoopnest.com)