10 szezon után visszavonult a Jets legstabilabb támadófalembere, a Broncos játékosával pótolták

Mindenkit meglepett D'Brickashaw Ferguson amikor pénteken bejelentette a visszavonulását. A New York Jets offensive tackleje 10 szezon után akasztja szögre a sisakját. Pályafutása során egyetlen mérkőzést sem hagyott ki és mindössze csak egyetlen offensive snapet töltött a pálya szélén.

A jelenleg 32 éves bal tacklet a 2006-os Draft negyedik helyén választotta ki a Jets és pályafutása során a liga legjobb vakoldali védői között tartották számon. 160-ból 160 mérkőzésen kezdet és 10,708 snapből 10,707 snap során a pályán volt.

A Jets-nek problémája van a fizetési sapkával így le akarták csökkenteni Ferguson fizetését. A falember 14.1 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából és 8.6 millió dolláros alapfizetésének csökkentésével akartak helyet csinálni Ryan Fitzpatrick szerződésének.

Ferguson visszavonulásával 9 millió dollár szabadult fel a fizetési sapkából és 5 millió dollár halott összeg keletkezett. A 2017-es szezonban 13 millió dollár szabadul fel és 1.2 halott összeg keletkezik. Ferguson távozásával újratárgyalhatnák Fitzpatrick szerződését de a falember utódának szerződtetésével azért mégsem olyan egyszerű a helyzet.

A Jets nem teketóriázott sokat és már tegnap megszerezte a bal tackle utódát. Választásuk a Denver Broncos játékosára, Ryan Clady-re esett. A tackle játékjogáért cserébe átadták az ötödik körös Draft picküket és Clady mellett megkapták a Broncos hetedik körös pickét is.

Clady nem is olyan régen a liga legjobbjai közé tartozott így meglepőnek tűnhet, hogy ilyen olcsón küldték New Yorkba. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az utolsó három szezonból majdnem két teljes szezont ki kellett hagynia sérülés miatt és Russell Okung szerződtetése után létszámfelettivé vált.

Clady 2013-ban aláírta az ötéves, 52.5 millió dolláros szerződését amellyel a liga hatodik legjobban fizetett bal tacklejének számított. A szerződés értelmében 10.1 millió dollárt foglal el az idei és 10.6 millió dollárt a jövő évi fizetési sapkából. A trade-el a következő két szezonban csak 1.8 millió dollár halott összeg keletkezett a Broncos-nál.

A kényszerűségből végrehajtott tackle cserével nem jutott szabad helyhez a Jets. Fitzpatrick szerződésének továbbra sincs hely így a Jets vezetőségének hosszabbítani kell Clady-vel majd alakítania kell a szerződésén.

(nfl.com, Fotó: newsday.com, twitter.com/nfl, twitter.com)