A Los Angeles Rams megszerezte az 1/1-es picket

Nem kis meglepetést okoztak a csapatok amikor délután bejelentették, hogy a Los Angeles Rams megszerezte az idei Draft 1/1-es pickjét.

Már hetek óta beszédtéma volt, hogy több csapat is érdeklődik az idei első pick iránt de a befutó személye azért nagy meglepetést okozott.

Legtöbbször a Dallas Cowboys, a Philadelphia Eagles és a San Francisco 49ers neve merült fel a trade-el kapcsolatban. A feltevés alapja az volt, hogy mindhárom csapatnál elkelne egy plusz irányító ami persze igaz a Rams csapatára is. Új város, új kezdet. Meg kell találni az új Rams franchise arcát.

A Rams így elsőként választhat a két hét múlva megrendezésre kerülő Drafton de az 1/1-nek természetesen megvolt az ára.

A Rams átadott két két elsőkörös (2016, 2017), két második körös (2016) és két harmadik körös (2016 és 2017) Draft picket és megkapta a Titanstól az idei 1/1-et, az idei negyedik és hatodik körös választást. A Rams eredetileg a 15. választás jogát birtokolta ami NFL rekordot jelent. Egyetlen csapat sem ugrott ennél több helyet előre az első pick megszerzéséért.

A Top pickek megszerzése minden évben témát szolgáltat az NFL-ben de ezek többségében nem valósulnak meg. A Titans a tavalyi Draft előtt is megpróbálta eltradelni az első kör második választását de a hírek szerint túlságosan is mohók voltak. Végül kihúzták Marcus Mariota-t aki a sérülése ellenére is nagyszerű újonc szezont produkált.

Mariota-val a fedélzeten így idén végképp nem sürgette Őket az idő és nyugodtan várhatták az irányítóproblémákkal küzdő general managerek hívásait. Jelenleg Case Keenum és Nick Foles áll a csapat rendelkezésére de egyikük sem nyújtott maradandó teljesítményt a tavalyi szezonban.

Utoljára ilyen "nagyszabású" trade 2012-ben történt amikor a Washington Redskins feljött a második helyre, hogy kiválaszthassa Robert Griffin III-t. Az üzlet nem jött be mert a meglehetősen jó első szezon után RG3 jelenleg már a Cleveland Browns csapatát erősíti. Érdekesség, hogy abban az üzletben is érintett volt a Rams csak akkor a tárgyalóasztal másik oldalán ültek.

Andrew Luck és RG3 akkor sokkal jobban kiemelkedett a mezőnyből mint most a Carson Wentz és Jared Goff párosa. Eddig Laremy Tunsil számított a potenciális 1/1-esnek de a mostani trade-el eldőlt, hogy Roger Goodell idén is egy QB nevét fogja felolvasni elsőként.

(nfl.com, Fotó: twittre.com, twittre.com, twittre.com)