Draft Preview: Linebacker-ek

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Jaylon Smith (6-2, 223, Notre Dame)
Az egyik legrobbanásveszélyesebb játékos az egyetemi futballban, aki súlyos térdsérülést szenvedett a Fiesta Bowl-on, de a junior szezon után mindenképpen jelentkezni akart a draft-ra. Az All-American és 2015-ben Dick Butkus díjas eddigi karrierje során 284 tackle-t, 23.5 yardveszteséges tackle-t és 4,5 sack-et ért el. Várható, hogy kihagyja a 2016 szezont, amíg felépül a sérüléséből, de elképzelhető, hogy kiválasztja egy csapat az első fordulóban.

Myles Jack (6-1, 245, UCLA)
Másodikként említik, de néhányan úgy vélik, Jack a legjobb játékos az egész draft-on. Profiként próbálkozik junior évét követően, annak ellenére, hogy egy térdsérülés véget vetett a 2015-ös szezonjának, mindössze három meccs után. Várhatóan lekerül a tábláról még az első kör elején. A dinamikus játékos játszott linebacker-t és running back-et is a Bruins-ben. 178 tackle, négy interception és 19 levédekezett passz mellé volt még 11 futott touchdown-ja és 387 yardja is.

Darron Lee (6-1, 232, Ohio State)
Rendkívül hatékony linebacker, aki otthagyja az Ohio State-et másodéves szezonja után, és az előrejelzések szerint egy első körös pick lesz. 147 szerelést, 12 sack-et, három interception-t és három defensive TD-t szerzett két szezon alatt. Lee 4.47 alatt futotta a 40 yardot, ami a legjobb idő volt a linebacker-ek között a Combine-on.

Reggie Ragland (6-1, 247, Alabama)
Az All-American végzőse vezér volt a Crimson Tide védelmében, egy tehetséges linebacker, első körös esélyekkel. A kemény, nagyokat ütő játékos 197 szerelést ért el két év alatt kezdőként.

Deion Jones (6-1, 222, LSU)
Első kezdőként lejátszott meccse után robbant be, végzősként. Vezette a Tigers-t 100 tackle-el 2015-ben, emellett volt még 13.5 yardveszteséges tackle-je, öt sack-je és két interception-je. Állítólag 4,38-at futott 40 yardon az LSU Pro Day-en.

KITŰNŐ COMBINE

Travis Feeney (6-4, 230, Washington)
A 4.50-es 40 yardos eredménye a második legjobb volt Lee mögött a linebacker-ek között a Combine-on. 101cm-es súlypontemelkedése azonban a legjobb linebacker eredmény.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Címkék: nfldraft, draft2016