Az utolsó esély! Trent Richardson a Ravens játékosa lett.

A Baltimore Ravens tegnap bejelentette, hogy szerződtette a Cleveland Browns és az Indianapolis Colts korábbi running backjét Trent Richardson-t. A csapat és a játékos korábban már nemhivatalosan megegyezett egymással de hivatalossá csak tegnap vált a szerződés.

Richardson-t meghívta a Ravens de amíg a játékos egy beszélgetésre számított addig a csapat vezetősége próbajátékra küldte a futót. A running back nem volt éppenséggel élete formájában így szerződés nélkül távozott Baltimore-ból.

Nem sokkal később John Harbaugh vezetőedző felhívta és megdicsérte a pozíciós gyakorlatait. Kiemelte, hogy ragadja meg a kínálkozó lehetőségeket mert nem biztos, hogy fog kapni még egyet. A leigazolásának a feltétele az volt, hogy Richardson-nak össze kellett szednie magát április 18-ig ami a szerződtetés alapján sikerült is neki.

A futó a kimondottan erős 2012-es Draft harmadik pickje volt de eddigi pályafutása alatt nem tudta bebizonyítani, hogy valóban magasan jegyzett játékos lenne. A Browns a második szezonjában eltradelte és az Indianapolisban eltöltött másfél évét sem nevezhetjük sikertörténetnek.

Az újonc szezonja tulajdonképpen nem sikerült rosszul 950 futott yardot, 11 touchdownt és 367 elkapott yardot szerzett. A következő két szezonban azonban csak 1082 futott yardot, 6 futott touchdownt és 545 elkapott yardot szerzett. Csak 3.11 yardot átlagolt futásonként.

Richardson tavaly márciusban csatlakozott az Oakland Raiders-hez, kétéves 3.9 millió dolláros szerződést kötött a csapattal ami 600 ezer dollár garantált keresetet tartalmazott. Az alapszakasz kezdete előtt elküldték így elvileg az összes garantált összeget megkapta a csapattól ami öt hónapra vonatkozóan egész jó keresetnek mondható.

A tavalyi szezon hátralevő részében nem talált magának csapatot és szépen lassan elkezdte leépíteni saját magát. Nem balhézott, nem került az újságok címlapjára a problémái miatt mert tulajdonképpen semmit sem csinált. Pihent, feküdt és evett.

Nemrégiben elárulta, hogy mi a baj a profi élettel. Richardson saját bevallása szerint a túlságosan nagy szabadság okozta a vesztét. Amíg az iskolában szinte minden egyes perce szigorúan be volt táblázva addig az NFL-ben senki sem irányította.

Szigorúan elő volt írva, hogy mikor kellett órára mennie, majd edzésre, majd megint órára majd megint edzésre. A profik között azonban senki sem mondta meg a számára, hogy mit kell csinálnia az offseasonban. Itt saját magát kell motiválnia és előre kell gondolkodnia.

És persze ott vannak az ismerősök és az ezer éve nem látott lehető legtávolabbi rokonok is akik folyamatosan pénzt kértek tőle. Elvileg mostanra már mindenkit eltávolított maga körül (természetesen a szűk családi kört leszámítva) és egy barátja segítségével felkészült a Ravens próbájára.

Az elmondottaknak bőven lehet valóságalapja mert Richardson évről évre gyengébben teljesített. Remélhetőleg megfelelő környezetben és a hallottak miatt a megfelelő irányítás mellett sikerül újra azzá a játékossá válni akit négy éve a harmadik helyen kiválasztottak.

(nfl.com, Fotó: russellstreetreport.com, baltimorebeatdown.com, baltimorebeatdown.com)