A Panthers levette a franchise tag-et Josh Norman-ról

A Panthers szerdán bejelentette, hogy a csapat visszavonta a nem kizárólagos franchise tag-et a cornerback Josh Norman esetében. Norman az ötödik NFL szezonját kezdi és azonnal korlátlan szabadügynökké vált.

"Számos, Josh ügynökével folytatott tárgyalás után rájöttünk, hogy egy hosszú távú szerződés nem lesz elérhető." mondta a general managert Dave Gettleman. "Úgy döntöttünk, hogy visszavonjuk a franchise tag-et, felszabadítva ezzel Josh-t, aki így azonnal UFA lett. Köszönjük Josh-nak az eddig végzett munkáját és minden jót kívánunk neki."

2015-ben Norman, karrierjének eddigi legjobb eredményével, négy interception-nel segítette a Panthers-t ahhoz, hogy az NFL legjobbja legyen az interception-ök (24), a labdaszerzések (39), a labdaszerzés után szerzett pontok (148) és a turnover mutató (20) tekintetében. Emellett volt még 16 levédekezett passza, három kieröszakolt fumble-je és két fumble recovery-je.

Norman volt a hatodik játékos a Panthers történetében, aki megkapta a franchise tag-et, csatlakozott a punter Todd Sauerbrun (2003), a tackle Jordan Gross (2008), a defensive end Julius Peppers (2009), a center Ryan Kalil (2011) és a defensive end Greg Hardy (2014) mellé.

A négy NFL szezon során Norman 53 alapszakasz meccsen játszott, 38 alkalommal volt kezdő, és összesen 172 tackle-t, négy kierőszakolt fumble-t, három fumble recovery-t és 35 levédekezett passzt ért el. A Coastal Carolina csapatából draftolta a Panthers az ötödik fordulóban (a 143. helyen) a 2012-es NFL Draft-on

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: scout.com