A Philadelphia Eagles megszerezte az 1/2-es Draft picket

Az eddigi események alapján kijelenthető, hogy az idei offseason a Top Draft trade-ekről szól. Tegnap bejelentették, hogy a Philadelphia Eagles megszerezte a Cleveland Browns elsőkörös választását így a Sasok választhatnak majd az idei Draft második helyén.

A Los Angeles Rams - Tennessee Titans tradehez hasonlóan ez sem egy egyszerű csereüzlet volt hanem igen sok választást érint a megállapodás. Az üzlet részeként az Eagles átadta az idei első, harmadik, negyedik, a jövő évi első és a 2018-as második körös pickjét. Cserébe megkapta a Browns idei 1/2-t és a jövő évi negyedik körös pickjét.

A mostani megállapodással eldőlt, hogy az idei Drafton is irányítót fognak kiválasztani az első két helyen. Az egyetlen kérdés az, hogy ki lesz az első és ki lesz a második választott. A két versenyző a Cal-os Jared Goff és a North Dakota State-es Carson Wentz.

A csapat ügyvezető alelnökének Howie Roseman-nek és vezetőedzőjének Doug Pederson-nak a véleménye alapján a lépés nagyon ígéretes lehetőséget biztosít a közeljövőre nézve. Ez biztosan igaz, a kérdés már csak az, hogy ha mondjuk 5 év múlva visszagondolnak erre a tradere akkor pozitív vagy negatív fordulópontnak fogják-e tekinteni.

A lehetőség természetesen ott van és közhely, hogy fiataloké a jövő de nagy kérdés, hogy a jelenlegi keret ismeretében valóban szüksége volt erre a trade az Eagles csapatának.

A tavalyi offseasonban megszerezték a korábbi 1/1-es irányító Sam Bradford-ot a St. Louis Rams csapatától. Az irányítót a tavalyi szezonban még a korábbi szerződése kötötte így majdnem 13 millió dollárt már kifizettek a számára. Idén lejárt a szerződése így kétéves 35, millió dolláros szerződéshosszabbítást kötöttek vele.

Bradford a csapat kezdőirányítója és a következő két évben átlagosan 17.5 millió dollárt fog keresni ami egy NFL kezdő QB esetében egyáltalán nem szokatlan. Bradford hosszabbítása után megszerezték a Kansas City Chiefs tartalékirányítóját. Chase Daniel-el hároméves, 21 millió dolláros szerződést kötöttek.

A két jelenlegi irányítójuk 17.5 millió dollár helyet foglal el az idei fizetési sapkából. A szerződések felépítése alapján igen sok forgatókönyvet össze lehet rakni arra az esetre ha bármelyikükről is meg akarna szabadulni a csapat a következő offseasonban.

De maradjunk a jelenlegi helyzetnél és vegyük azt, hogy mindketten a csapat keretéhez fognak tartozni 2017-ben is. Jövőre a két irányító már 30.5 millió dollárt fog elfoglalni a fizetési sapkából. Egyikük kezdő lesz, a másik pedig a tartalék és akkor még nem vettük figyelembe azt a játékost aki miatt feltradeltek a második pickért.

A jelenlegi vezetés hosszabbított Bradford-al, szerződtette Daniel-t és tradelt fel a második pickért. Nem lehet másra mutogatni és nem lehet a korábbi vezetést hibáztatni. Az irányítókat érintő üzleteket Ők írták alá. Nagy lehetőség előtt állnak de csak pár év után lehet majd értékelni a döntésüket.

A másik oldalon viszont kimondható, hogy a Browns igen jól járt az üzlettel. Az igaz, hogy lemaradtak a jövő nagy reménységű franchise irányítójáról de szépen felvértezték magukat Draft pickekkel. A múlt alapján ez viszont nem sok jót jelent Clevelandben.

Persze a nyolcadik helyen még elérhető lesz Paxton Lynch, Connor Cook vagy Dak Prescott is de a szurkolók valószínűleg csalódottak lennének ha a jelenlegi trade után valamelyiküket húzná be a Browns és otthagyná a még elérhető legígéretesebb prospectet.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, bleacherreport.com, twitter.com)