A múltban nem volt túlságosan sikeres amikor egy csapat feltradelt egy irányítóért

Az utóbbi hetekben a Los Angeles Rams és a Philadelphia Eagles feljött az idei Draft első két helyére és most már biztosra lehet venni, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is irányító lesz a játékosbörze első két választottja.

A két Top pick természetesen nem volt olcsó ugyanis igen tetemes mennyiségű Draft pick-el gazdagodott a Tennessee Titans és a Cleveland Browns csapata. A fő kérdés az, hogy mennyire lesz sikeres az üzlet.

A válaszra természetesen még éveket kell várni de az nfl.com összeszedte az elmúlt 10 év olyan tradejeit amikor az egyik csapat feltradelt az első körben, hogy kiválaszthasson egy irányítót.

10 Draft 10 trade amivel irányítót választott az adott csapat és finoman szólva sem nevezhető biztos lépésnek amikor valamelyik csapat így akart magának kezdő QB-t találni.

A tíz játékosból már csak ketten, név szerint Teddy Bridgewater és Joe Flacco játszik annál a csapatnál amelyik kiválasztotta Őt a Draft első körében. Négy játékosnak nincs csapata jelenleg (Johnny Manziel, Tim Tebow, Josh Freeman, Brady Quinn(visszavonult)).

Bridgewater még csak két szezon játszott de az eddigi teljesítményével bebizonyította, hogy megérte a Draft cetlijét. Joe Flacco esetében nincs kérdés, nála azon szoktak vitatkozni, hogy elit irányító avagy sem. Jay Cutler-nek távoznia kellett Denverből de rengeteg csapat áll ki gyengébb kezdőirányítóval így az Ő kiválasztása sem nevezhető melléfogásnak.

Elsőkörös tradek az elmúlt 10 évből amikor irányítót választottak
Év Csapat Játékos Pick Tradelő csapat
2014 Browns Johnny Manziel 22 Eagles
2014 Vikings Teddy Bridgewater 32 Seahawks
2012 Redskins Robert Griffin III 2 Rams
2011 Jaguars Blaine Gabbert 10 Redskins
2010 Broncos Tim Tebow 25 Ravens
2009 Jets Mark Sanchez 5 Browns
2009 Buccaneers Josh Freeman 17 Browns
2008 Ravens Joe Flacco 18 Texans
2007 Browns Brady Quinn 22 Cowboys
2006 Broncos Jay Cutler 11 Rams

 

(nfl.com, Fotó: bloggingtheboys.com)

Címkék: nfldraft