Draft Preview: Elkapók

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Laquon Treadwell (6-2, 221, Mississippi)
Az All-American választás feladta a végzős szezonját, hogy csatlakozzon az idei draft osztályhoz, amiben az egyik legjobb, miután a legjobb volt a Southeastern Conference-ben 82 elkapással, 1153 yarddal és 11 TD-vel, egy évvel azután, hogy hátborzongató láb sérülést szenvedett. A fizikális elkapó a nagy elkapósugarával korán az NFL stabil tagja lehet.

Josh Doctson (6-2, 202, Texas Christian)
A másik All-American választás, kifogástalan adottságokkal és kezekkel rendelkezik, Doctson a legjobb volt 132,7 yardos meccsenkénti átlagával. A második játékos az elmúlt 20 évben (együtt Michael Crabtree-vel), aki hat egymást követő meccsen ért el legalább 100 yardot és több mint egy TD-t.

Corey Coleman (5-11, 194, Baylor)
2015-ben Biletnikoff díjazott, az ország legjobb elkapójaként, miután 74 elkapással 1363 yardot és 20 TD-t szerzett a Bears passz-orientált offense-ében. Egy potenciális késői első körös pick lehet, együtt Doctson-nal és Will Fuller-el.

Will Fuller (6-0, 186, Notre Dame)
Úgy döntött, hogy lemond végzős szezonjáról, miután 30 TD-t szerzett 29 meccsen az elmúlt két szezonban, ezzel pedig a második legjobb az iskola történetében. Egy mély fenyegetés, átlagosan 20,3 yardot szerzett elkapásonként tavaly.

Sterling Shepard (5-10, 194, Oklahoma)
Mayock szerint Shephard és Michael Thomas holtversenyben az ötödik, de ők különböző elkapók. Egy rémálom levédekezni egy-egyben, Shepard a gyorsaság és a gyors, ravasz láb ritka kombinációjával rendelkezik. Nem egy nagytestű elkapó, sok játékosmegfigyelő szerint egy második körös választás lehet, aki ragyoghat slot pozícióban.

Michael Thomas (6-3, 212, Ohio State)
Közel azonos számokat produkált az elmúlt két szezonban, kilenc TD-t mindkétszer, kettővel több elkapást (56) és 18 yarddal kevesebbet (781) ebben a szezonban, mint az elmúlt évben. Unokaöccse a korábbi No. 1 Draft Pick Keyshawn Johnson-nak.

HELYI ESÉLYES

Pharoh Cooper (5-11, 203, South Carolina)
North Carolina-i születésű, all-SEC választás volt Treadwell-el együtt, miután a második legjobb volt a konferenciában 66 elkapással, 973 yarddal és nyolc touchdown-nal. Egy sokoldalú játékos gyors lábakkal és megbízható kezekkel, emellett kitűnt, mint visszahordó és játszott irányítót is időnként a "Wildcat" játékokban.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com