Visszaállították Tom Brady eltiltását

Az amerikai fellebbviteli bíróság ma reggel visszaállította Tom Brady eltiltását így a New England Patriots irányítójának ki kell hagynia a szezon első négy mérkőzését.

Az ítélet magyarázatában kijelentették, hogy Roger Goodell Commissioner a Pats irányítójának ügyében megfelelően gyakorolta a mérlegelési jogkörét és a kollektív szerződés értelmében az ítélete megalapozott volt. Ennek értelmében eltörlik a korábbi ítéletet.

Brady-nek így ki kell hagynia az Arizona Cardinals, a Miami Dolphins, a Houston Texans és a Buffalo Bills elleni mérkőzéseket.

Az ügyet valószínűleg már mindenki kitűnően ismeri mert a tavalyi nyár erről szólt az NFL-ben. Az egész labdaleeresztős botrány a tavaly januári Indianapolis Colts elleni Főcsoportdöntőig nyúlik vissza. A csapatot pénzbírsággal és Draft pick elvétellel, az irányítót pedig négy mérkőzéses eltiltással büntették.

Ahogyan az leni szokott mindenki ártatlannak vallotta magát az első pillanattól kezdve és Ted Wells vizsgálata alapján csak annyit mondtak ki, valószínűbb, hogy a Patriots trükközött a labdákkal mint az, hogy nem és valószínűbb az is, hogy Tom Brady tudott az egészről mint az, hogy nem.

A csapatot érintő büntetéseket végül is elfogadták de töröltetni akarták Brady eltiltását. A felek nem tudtak egyezségre jutni így az ügy Richard Berman bíró elé került aki egy héttel az első mérkőzés előtt törölte az irányító eltiltását.

Érdekes (vagy szándékosan időzített), hogy most került újra elő az ügy mert ez az a hét amikor mindenkit emlékeztetnek a labdaleeresztési botrányra. Pénteken hajnalban megrendezik az idei Draft-ot amelynek első körében csak 31 csapat fog választani a botrány miatt elvett pick miatt.

A lényeg, hogy jelen pillanatban ott tartunk, hogy Brady nem léphet pályára az alapszakasz első négy mérkőzésén. Vagy inkább mondjuk úgy: Valószínűbb, hogy Brady-t négy mérkőzésről eltiltották mint az, hogy nem!

(nfl.com, Fotó: kake.com, twitter.com)