Nem hitte el, hogy meghívták a Draftra és történelmet írt a Vikings által kiválasztott német elkapó (videó)

Az idei Drafton történelmet írt a hatodik körben kiválasztott Moritz Böhringer. Az elkapót a Minnesota Vikings csapata választotta ki és Ő lett a liga történetének első külföldről Draftolt játékosa.

Német játékosa természetesen már volt az NFL-nek, például a 2013-as Draft első körében választott Björn Werner, de Böhringer az első olyan játékos akit európai liga csapatából választottak be az NFL-be.

Az idei Draft hatodik köréig nem volt olyan játékos akit ne amerikai egyetemről draftoltak volna így a 180. helyen történelmet írt a német Schwäbisch Hall Unicorns elkapója.

Ráadásul Böhringer azzal az Adrian Peterson-al került egy csapatba akinek a youtube videóját nézve döntötte el, hogy csapatot keres és elkezd futballozni.

"Németországban kerestem egy csapatot és találtam is egyet a lakóhelyemen de csak 7 játékosunk volt. Edzegettünk egy keveset majd egy fél évvel később találtunk egy komplett csapatot 40 kilóméter távolságra és oda mentünk játszani." - nyilatkozta Daniel Jeremiah és Bucky Brook műsorában.

Böhringer sztárnak számított a német ligában ami a legmagasabb színvonalú európai amerikai futball bajnokság. Február 29.-én érkezett meg Amerikába és az NFL megfigyelők a Florida Atlantic Pro Day-én figyeltek fel rá a kitűnő teljesítménye miatt.

"Erről szól a Draft, az álmok valóra váltásáról. Nagyon okos gyerek, érti a futballt, ismételten meg tudja futni a különböző routokat és hasonlók. Természetesen még rengeteget kell dolgozni de nagyszerű lesz." - nyilatkozta a Vikings vezetőedzője Mike Zimmer.

A német elkapó kiválasztásában a Draftguru Mike Mayock is nagy szerepet játszott. Az élő Draft közvetítésben elbeszélgettek az elkapóval majd Mayock a kamerán keresztül üzent a Vikings GM-jének Rick Spielman-nek, Zimmer vezetőedzőnek és beajánlotta nekik Böhringer-t. Zimmer később vissza is hívta Mayock-ot és a többi már történelem.

(nfl.com, Fotó: youtube.com)