Ki is az a Ryan Kelly?

Eltradeltük az első körünket egy futóért? NEM! Húztunk egy rendszeridegen DE-t? NEM! Szereztünk egy speedster törpe WR-t 1. körben? NEEEEM!

Hölgyeim és Uraim, az Indianapolis Colts büszkén jelenti be, hogy megerősítette a támadó falát!!!

De, hogy ki is az a Ryan Kelly azt megtudhatjátok.

Egyetem
Alabama
Életkor
23 (1993-01-01)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
302 lbs (137 kg)

Erősségek
Eszes játékos, akiben megvan a kellő harci szellem. Elég szívós ahhoz, hogy felvegye a versenyt a szemben álló nose guardokkal. Atletikus csípője és hajlékony térde miatt gördülékenyen tud mozogni üres területen. Az utolsó két évében nagyon ritkán szerzett büntetést. Reach blokkoknál nagyon gyorsan oda tud érni a blokkolandó emberéhez. Folyamatosan dolgozik a lábával és csípőjével, hogy biztosítsa és megtartsa pozícióját. Jól és elég erővel használja a kezeit. A végsőkig harcol azért, hogy a blokkolt embere ne tudjon elszakadni róla. Remekül fejezi be a blokkokat és büntetni tud a duplázásoknál. Nemcsak megtartja emberét, hanem képes lyukakat is nyitni a futójátéknak. Elég atletikus ahhoz, hogy könnyen eljusson a második szintre a futásoknál. Twistek ellen jól dolgozik és bull rush-sal szemben is megállja a helyét. Győztes mentalitása van és szellemileg is nagyon erős. A jól működő alabamai támadófal vitathatatlan vezére volt. Nem engedett sacket az utolsó két évében.

Gyengeségek
NFL szinten csak átlagos a mérete, hossza és a fejlődési potenciálja sem kiemelkedő. Erősödnie kell még, hogy fel tudja venni majd a versenyt a profi ligában. A gyors reakciói inkább a játékbeli tudásának, mintsem képességeinek köszönhető. Túl agresszív a második szinten, ezért néha túlszalad a linebackereken. Screen játékoknál még dolgoznia kell a blokkjainak időzítésén. Néha túlságosan lehajtja a fejét a futásblokkolásnál, így elveszti célpontját. Időnként túlságosan ragaszkodik a blokkjához és nem veszi észre, hogy a közben egy linebacker már mögötte van. Gondja akadhat a nagy tömegű tehetségesebb játékosok ellen. Szemtől szembe nem tudja annyira elnyomni ellenfelét. Zónablokkolásnál néha túlságosan nagy szögeket választ.

Megjegyzések
Az ohio-i West Chesterben járt gimnáziumba, például Jordan Hicks társaságában, aki immár az Eagles-ben focizik. 2012-ben, redshirted freshmanként csak cserejátékosként járult hozzá a bajnoki címhez. Barrett Jones örökébe lépve lett a támadófal főnöke, 2013-ban pedig az Alabama története második legjobb passzjátékát rakták össze. Junior évét is végigjátszotta, mindössze 7 snapet mulasztva, végzősként pedig csúcsra ért egyénileg és csapatban is: megnyerte a legjobb centernek járó Rimington-díjat, Derrick Henry mögüle nyert Heismant, az Alabama pedig ismét bajnok lett. Egyes draftszakik látják benne a korszakos center jövőképét, de annyi biztos, hogy egy kezdő helyet ilyen háttérrel minimum ki kell tudni harcolnia. A felmérőkön nem fog senkit elkápráztatni, és kinézetre sem a legimpozánsabb látvány a pályán, de amit ésszel és akarattal meg lehet oldani, azzal nem lesz problémája.

indybanner.jpg

Forrás:

Indianapolis Colts Hungary

colts.hu

Fotó: cbs4indy.com