A Panthers megtalálta a draftolatlan aranyat

A Panthers kiválasztott öt játékost a 2016-os NFL Draft-on, de úgy néz ki, hogy valójában legalább hét kiválasztásra méltó újoncot talált, köszönhetően a draftolatlan szabad ügynök Jeremy Cash-nek és Keyarris Garrett-nek.

"Ez a két srácot draftolható fiú." mondta Don Gregory, a játékosmegfigyelők igazgatója. "Garrett a magasságával, a súlyával, a sebességével és a hatékonyságával kiemelkedő volt a táblán. Jeremy Cash kétszeres csapatkapitány, nagyon hatékony - több mint 300 tackle-je volt. Ezt a fajta hatékonyságot átviheti az NFL-be is."

Cash - ACC Defensive Player of the Year - és Garrett - a nemzet legjobb elkapója - megérdemelte volna, hogy draftolják, de mivel ez nem történt meg, a Panthers lecsapott rájuk.

Az egyik dolog, ami lehet, hogy fájt Cash-nek a draft során, hogy "semmilyennek" tartották - nem elég jó a passz védekezése, hogy safety-t játszon, mint a Duke csapatában, és nem elég nagy ahhoz, hogy linebacker legyen. A Panthers-nek nincsenek ilyen aggályai.

"Ő egy linebacker. Azért hoztuk, hogy linebacker legyen." mondta Gregory. "93 kg, de volt már 97-100 kg is. Megvan az adottsága ahhoz, hogy nagyobb legyen. Úgy tekintünk rá, mint egy külső linebacker. A hatékonysága miatt ő egy külső linebacker számunkra. Agresszív, nagyon jól szerel. Okos és jól védekezik. Illik Shaq Thompson mellé. Most már ketten vannak."

Magyarázatokat találni arra, hogy Garrett miért nem lett draftolva, még nehezebb. Az útvonalak, amiket futott az egyetemen, korlátozottak voltak az offense-ben, de az útvonal futás tanulási görbéje majdnem olyan, mint bármelyik újonc elkapónak az NFL-ben.

"Ő egy magas elkapó, aki képes futni, meg tudja nyújtani a pályát. Hosszú karjai vannak, igazán szépen kapja el a labdát. Hatékonysága kiemelkedő." mondta Gregory. "Illik Kelvin (Benjamin) és (Devin) Funchess mellé, mint nagy elkapó."

Minek köszönheti a Panthers, hogy két ilyen nagy horderejű újonc szabad ügynököt tudott szerezni? A Panthers draft előtti hozzáállásának.

"Nem vagyok biztos benne, hogy sok csapat küldött ki annyi edzőt, mint mi." mondta Gregory. "Mi személyesen dolgoztunk mind a két sráccal. (Az elkapók edzője) Ricky (Proehl) edzett Garrett-el, a (linebacker edző) Al (Holcomb) pedig Cash-el. Képesek voltak visszajelzést adni az értékelési folyamat során és megnézték, hogy tudnak beilleszkedni."

Gregory, akinek a személyzete mind a hét Panthers draftolatlan újoncot megtalálta, beszélt a többi játékosról is.

TE Andrew Bonnet, North Dakota State: "Egy hasznos srác. Játszhat fullback-et, H-back-et, tight end-et. Egy ezermester. Tetszik a szakértelme és nagyon okos."

FB Devin Johnson, Marshall: "Tud játszani fullback-et és runnning back-et is. Megvan az ereje ahhoz, hogy fullback és a futó készsége, hogy egy nagy running back legyen. Ráadásul nagyon szépen kapja el a labdát."

TE Jake McGee, Florida: "Ő egy elkapó tight end, aki nagyon jól illik abba a támadási formációba, amit Greg Olsen-el is csinálunk."

LB Jared Norris, Utah: "Gyenge oldali linebacker, nagyon okos, nagyon ösztönös. Illik abba a képbe, amit az ösztönös linebacker-ekkel kapcsolatban gondolunk."

WR Jenson Stoshak, Florida Atlantic: "Egy nagyszerű slot elkapó. (A támadó koordinátor) Mike Shula ismeri az edzőit és tudja, hogyan kell használni. Igazán jó a sebessége."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: todayspigskin.com