Jared Goff nem lesz kezdő a szezon elején

A hírek szerint a Los Angeles Rams vezetőedzője Jeff Fisher nem akarja idejekorán bevetni az idei Draft 1/1-es játékosát Jared Goff-ot.

A Rams az első pick megszerzéséért átadott két első, két második és két harmadik körös picket így a szurkolók többség azt várja, hogy akiért ennyit feláldoztak az rögtön kezdő legyen az NFL-ben.

Az NFL Media munkatársának, Steve Wyche-nak az információ szerint ez nem fog megtörténni. Belső információkra hivatkozva Goff még nem áll készen a kezdő posztra így egy darabig várnia kell rá, hogy kezdő legyen az NFL-ben.

Egy korábbi nyilatkozat alapján Fisher maga is az irányító jegelése mellett van:

"Tanulja a rendszert. Minden fizikai adottsága meg van de csak akkor fog kezdeni amikor készen áll rá. Jelenleg Case Keenum számít kezdőirányítónak így szüksége van rá, hogy együtt gyakoroljon az elsőcsapattal." - nyilatkozta Fisher.

A korábbi tendencia szerint az 1/1-es (vagy a magasan draftolt) irányítókat azonnal bevetik ami nem minden alkalommal bizonyul jó döntésnek. Andrew Luck és Jameis Winston esetében bejött a döntés de sok összetevője van a dolognak.

Ha valakit magasan kiválasztanak akkor őt a stáb, a tulaj, a szurkolók és a média is a pályán akarja látni. Pedig nem a kiválasztás helye hanem az offseasonban, az edzőtáborban és az előszezonban látottak szerint kellene dönteni.

Russel Wilson harmadik körös, Derek Carr második körös, Teddy Bridgewater első kör végi irányító volt és mindegyikük sikerrel vették a kezdeti nehézségeket. Wilson és Carr kimondottan tartaléknak érkezett és a felkészülési időszakban látottak miatt az első tétmérkőzésükön kezdők voltak.

Carson Palmer a 2003-as Draft 1/1-es játékosa volt de egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára az újonc szezonjában. A Bengals-t Jon Kitna irányította míg Palmer csak "megfigyelőként" volt jelen, hogy felkészítsék az NFL-re.

Az edzőtáborban és az előszezon mérkőzéseken még természetesen sok minden megváltozhat de nem tűnik annyira rossz ötletnek ha Goff-ot nem dobnák be a mélyvízbe hanem szépen lassan hozzászoktatnák a profi ligához.

(nfl.com, Fotó: photos.dailynews.com, gettyimages.com)