Három kérdés a Panthersnál: Irányítók

1467393655.jpgQuarterback Preview:

Cam Newton lett a liga MVP-je a remek 2015-ös szezonja után, amely során elképesztő teljesítménnyel összesen 45 touchdownt szerzett.

A veterán Derek Anderson Newton tartaléka a hatodik egymást követő évben és ott van még Joe Webb - aki játszik a speciális csapatban és wide receiver poszton is - a harmadik évét kezdve.

Három kérdés

1. Mit tartogat Newton 2016-ra?

Mindenki kíváncsi, hogy hogyan fog Newton teljesíteni az MVP szezon után. Azt a bizonyos lécet hihetetlenül magasra tette, miután 3387 yardot és 35 TD-t passzolt, valamint 636 yardot és 10 TD-t futott. A vezetőedző Ron Rivera úgy véli, a szupersztár irányítónak még bőven van mit javítania. Newton egyetért vele. Ha Newton jobban játszik 2016-ban, az igazán látványos lesz.

2. Képes lesz pontosabban passzolni?

Newton beszélt már korábban is arról a vágyáról, hogy javítani akarja passzainak pontosságát. 59,8 százalékos pontossággal zárta 2015-öt - ami összhangban van karrier átlagával (59,6). Ha pontosabb lesz a gyors dobásoknál és ez a szám felmegy 65 százalék köré, érdemes lesz figyelni rá.

3. Csökkenni fognak a futó kísérletei?

Ez beszédtéma minden évben Newton esetében, aki egy dinamikus futó. Tavaly karrier-csúcsot ért el 132 futási kísérlettel. A zóna olvasás jól működött a Carolina offensé-ben és Newton gyakran az elsőszámú futó méreteinek köszönhetően, de Rivera mindig tudatában van annak, hogy ez fizikálisan megterhelő tud lenni.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu