Jake Long mégsem lesz a Ravens játékosa, nem fogadta el a szerződés egyik pontját

A Baltimore Ravens a héten szerződtette a korábbi 1/1-es támadófalember Jake Long-ot de azóta kiderült, hogy a játékos mégsem lesz a csapat játékosa. Long a szerződés egyik pontját nem volt hajlandó elfogadni így nem írta alá a felkínált egyéves szerződést.

A 2008-as Draft első választottja a szerződésben levő injury waivert nem volt hajlandó elfogadni. Ennek az a lényege, hogy ha kiújul a játékos egyik korábbi sérülése akkor minden jogáról lemond. Fizetésről, biztosításról, tulajdonképpen mindenről.

A szerződés ezen kitételével a csapatok szokták bebiztosítani magukat, hogy egy sérülékeny játékos szerződése esetén egy jövőbeli sérüléskor könnyedén ki tudjanak hátrálni a szerződésből. A falember korábban azt nyilatkozta, hogy mára már teljesen egészséges de valószínűleg a Ravens orvosai nem ezen a véleményen voltak így bekerült ez a bizonyos kitétel.

"Végre egészséges vagyok. Az utóbbi öt, hat évben most érzem magam a legjobban és legegészségesebbnek. A térdem rendbe jött. Készen állók az elkövetkezendő kihívásra." - nyilatkozta Long a szerződtetést követően.

Long egykoron a liga legjobbjai közé tartozott így papíron nehéz megfogni egy ilyen kitétellel. A jelek szerint arra épít, hogy az edzőtáborok során megsérül egy másik csapat offensive tackleje és hasonló kitételek nélkül is el tudja majd adni magát.

(nfl.com, Fotó: si.com)