48 millió dolláros szerződést írt alá a Chiefs korábbi 1/1-es játékosa

A Kansas City Chiefs tegnap szerződést hosszabbított a három évvel ezelőtti 1/1-es játékosával Eric Fisher-el. Az offensive tackle négyéves, 48 millió dolláros szerződést írt alá a csapatával amelyből 40 millió dollár garantált keresetnek számít.

Fisher idén lép újonc szerződésének utolsó évébe de még két évig rendelkezett érvényes szerződéssel mert május elején lehívták a játékos ötödik éves opcióját. Idén 3.4 millió dolláros jövőre pedig 11.9 millió dolláros garantált keresettel rendelkezik.

A tackle így a mostani hosszabbítással hat évig rendelkezik érvényes szerződéssel. 63 millió dollár szerepel a neve mellett ami elfogadható lenne egy kezdő, korábbi elsőkörös bal oldali tackle esetén de Fisher esetében ez azért túlzásnak tűnik.

"Megegyeztünk Eric-el és a képviselőivel a szerződés meghosszabbításáról. Három szezon alatt folyamatos fejlődés mutatott a rendszerünkben. Kemény, fizikális játékos és a támadófalunk vezére. Ezt azért léptük meg, hogy a csapatnál tartsuk." - nyilatkozta John Dorsey general manager.

Újoncként és a második évében is 42 alkalommal nyomták le a védők a Pro Football Focus számai szerint. Egy éve még elképzelhetetlen tűnt ez a szerződés és miután elvesztette a bal tackle posztját egy újabb bustnak kiáltották ki Fisher-t.

Ezek után a jobb tackle posztján már jobban játszott és "csak" 37 alkalommal maradt alul a védőkkel szemben. A fejlődés látszik de ez még mindig csak egy közepes szint és a teljesítmény messze nincs összhangban a mostani hosszabbítással.

(nfl.com, Fotó: nanonews.org)