A pálya alkalmatlansága miatt elmaradt a Hall of Fame mérkőzés

Az előszezon hagyományosan minden évben a Hall of Fame beiktatás másnapján megrendezett mérkőzéssel veszi kezdetét. Hajnalban az Indianapolis Colts és a Green Bay Packers mérkőzött volna meg egymással azonban a találkozó a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt.

A magyarázat szerint nem megfelelő festéket használtak ami problémát okozott a pálya közepén és az endzone-oknál. A nem megfelelő festék miatt a pálya nagyon csúszóssá vált ami veszélyeztette volna a játékosok testi épségét így végül törölték a mérkőzést.

A játékosok maguk is megerősítették, hogy egy ilyen kátrányszerű anyagon nem szabadott játszani. A másik problémát a talaj minősége jelentette, több játékos is elpanaszolta, hogy a pálya borítása olyan volt mintha betonon kellett volna játszaniuk.

"Észrevettem, hogy a pálya közepén és end zone-okban gond van a festéssel. A festék megdermedt és gumiszerűvé vált, ezen a játékosok könnyen elcsúszhattak volna. A pályamunkások igyekeztek megoldani a problémát de egyeztettem a Packers és a Colts edzői stábjával és kétséges volt, hogy a felszín alatti részeket is ki tudjuk javítani. A legkisebb kockázatot sem akartuk vállalni a játékosok egészsége érdekében." - mondta David Baker a Pro Football Hall of Fame elnöke.

Az utóbbi években az NFL arra törekszik, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyék a játékot így a döntés tulajdonképpen tényleg a játékosok biztonsága érdekében született mert a hírek szerint mintegy négymillió dollárt elbuktak a mérkőzés lefújásával.

A gálameccs lefújása tulajdonképpen hatalmas blama az egész ligára nézve és azóta már közölték, hogy a pálya minden, de minden egyes részét le fogják cserélni a jövő évi mérkőzésig. Remélhetőleg jövőre jó festéket fognak használni a pálya felfestéséhez.

A játékosokat persze gond nélkül beiktatták szombat este. Most már a Hallhatatlanok közé tartozik Edward DeBartolo Jr. (tulajdonos), Tony Dungy (vezetőedző), Brett Favre (irányító), Kevin Greene (linebacker/defensive end), Marvin Harrison (wide receiver), Orlando Pace (offensive tackle), Ken Stabler (irányító) Dick Stanfel (guard).

(nfl.com, Fotó: cinesport.com, profootballhof.com)

Címkék: halloffame