Ravens 22 - Panthers 19

Az elején a Carolina Panthers szörnyen jól nézett ki. A meccs további részében a játék illett egy előszezon nyitóhoz. Miután a Panthers kezdőjátékosai jó játékkal indították a meccset, a Baltimore Ravens a tartalékok ellen 22-19 győzelmet aratott a Panthers ellen az M & T Bank Stadium-ban.

"Megvolt a ritmus." mondta a QB Cam Newton, akinek az éjszakája véget ért a sikeres nyitó drive után. "Ki akartunk jönni, megcsinálni és megnyomni a tempót. Tudtuk, hogy nem sok snap-je az első csapatnak, de jó volt látni azt, hogy a fiúk kimentek oda és versenyeztek mind a három fázisban."

A Carolina első csapatának offense-e, amely a szokásos felállásban, a futó Jonathan Stewart és a center Ryan Kalil kivételével fogadta a kickoff-ot és azonnal egy 68 yardos drive-ot vezetett, a nyitó negyed közel felét végigjátszva up-tempo ütemben haladva field goal-ig jutott. Az első csapat védelme, mind a 11 kezdővel sokkal kevesebb időt töltött a pályán, gyorsan kikényszerítve a 3&out-ot.

Newton 6 passzából 5 volt sikeres a nyitó drive-ban, 36 yardot passzolt négy különböző elkapónak az egyetlen drive-jában. Ugyanez volt a helyzet a védelemben is, a linebacker Shaq Thompson és Thomas Davis megcsinált néhány szép játékot, mielőtt átadták a helyet a tartalékoknak.

"Nagyon elégedett vagyok azzal, amit az első csapat csinált, kijöttek és megadták a ritmust." mondta a vezetőedző Ron Rivera, aki szerint némi aggodalomra ad okot néhány tartalék teljesítménye. "Meg kell néznünk és kijavítani a dolgokat,biztosnak kell lennünk abban, hogy a megfelelő srácok a megfelelő pozícióba kerültek. Valószínűleg ez a legfontosabb dolog."

Miután Newton drive-ja véget ért, az estéje még nem. Miután a tartalék QB Derek Anderson-t az első snap során Newton helyén játszva elválasztották a labdától, a Panthers többnyire másodrangú védelme egy hatalmas játékkal válaszolt. A linebacker A.J. Klein a Baltimore-i elkapó Darren Waller elől szedett le egy passzt és 94 yardon keresztül érintetlenül visszahordva látszólag touchdown-t szerzett, de Newton-t megbüntették, mert bement a pályára ünnepelni.

"A srácnál dadogott a labda és beleesett az ölembe. Leráztam egy srácot, majd Shaq végigkísért a pályán." magyarázta Klein, aki azt mondta, beszélt Newton-nal a meccs után. "Odajött és bocsánatot kért. Esetleg ez is lehetett különbség a meccsen, de ez egy lehetőség a számunkra, hogy megtanuljuk a leckét, még az alapszakasz előtt."

A büntetés a Carolina-t a 26 yardos vonalra száműzte vissza, de Brenton Bersin öt elkapásának egyike után a Panthers már 1st&goal-nál tartott, Anderson pedig megtalálta az elkapó Devin Funchess-t egy tökéletesen végrehajtott, 10 yardos passzal, a Panthers ekkor 10-0-ra vezetett.

"Ez egy egyszerű „fade route“ volt, és olvastam, hogy a védő mit fog játszani ellenem." mondta Funchess. "Én és D. A. egy hullámhosszon voltunk és a hátsó vállamra dobta a labdát."

A Ravens kezdte megtalálni a siker kulcsát a Carolina tartalék védelme ellen a következő drive-ban és kétszer is eljutottak az end zone-ig a félidő előtt, 14-13-as vezetést kiharcolva. A futó Terrence West második touchdown-ja, amit a második félidő elején szerzett és az azt követő sikeres kétpontos kísérlet 22-13-ra módosította az eredményt.

Graham Gano 36 yardos field goal-ja az utolsó két negyedben a Carolina-t felhozta 22-19-re. Gano az első két negyedben is értékesített egy-egy mezőnygólt.

A Panthers Gano-ra bízhatta volna az egyenlítést az utolsó három percben egy rövid field goal-al, de végül nem lett hosszabbítás. A Ravens levédekezte Joe Webb passzát 4th&goal-nál, a 4 yardos vonalnál, amivel bebiztosították a győzelmet.

Sok szem a tapasztalatlan secondary-t, az újonc cornerback James Bradberry-t és Daryl Worley-t figyelte.

"Megcsináltak néhány jó játékot." mondta a safety Kurt Coleman. "James-nek volt egy levédekezett passza az end zonbe-ban és egy másik a pálya szélén, egyre jobban belejönnek. Fejlődnek minden egyes ismétlés után, ami nagyszerű, mert már tényleg sokat léptek előre."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: russellstreetreport.com