A hajnali előszezon mérkőzések összefoglalója (videókkal)

Hajnalban lejátszották az előszezon első hetének második napi mérkőzéseit így a csapatok nagy része már megmérette magát idén.

A Miami Dolphins és a New York Giants összecsapása 51 perces késéssel kezdődött a rossz időjárás miatt így csúszott az újonc vezetőedzők bemutatkozása. Ben McAdoo (Giants) és Adam Gase (Dolphins) az első mérkőzésén irányíthatott vezetőedzőként.

Eli Manning nem lépett pályára de az első negyedet 10-0-ra megnyerte a Giants köszönhetően Ryan Nassib jó játékának. A második negyedben azonban 3 alkalommal is elvesztette a labdát így a félidőben a már a Dolphins vezetett 17-10-re. A második félidőben csak a Dolphins tartalékjai szereztek pontot és 27-10-re megnyerték a találkozót.

A vendégek oldalán Ryan Tannehill tartalékja, Matt Moore 122 passzolt yardot, 1 TD-t és 1 interceptiont szerzett. Arian Foster az előzetes híreknek megfelelően kihagyta a találkozót de a kezdőnek kikiáltott Jay Ajayi is csak két alkalommal futott. A futók között Isaiah Pead volt a legeredményesebb, 10 alkalommal kapta meg a labdát és 50 yarddal zárt.

A Steelers és a Lions összecsapását a Detroit-i alakulat nyerte. Pontosabban a Lions legyőzte a Steelers tartalékait. Ben Roethlisberger, Le'Veon Bell, DeAngelo Williams, Antonio Brown, Markus Wheaton, Maurkice Pouncey, Bud Dupree és Jarvis Jones is kihagyta a találkozót. Továbbá sérülés miatt az elsőkörös cornerbackjük Artie Burns sem lépett pályára.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Lions oldalán sem volt pályán mindenki. A lábsérüléssel bajlódó tight end Eric Ebron, a cornerback Darius Slay, a running back Ameer Abdullah és defensive tackle Haloti Ngata is kihagyta a találkozót.

 

A Lions oldalán a veterán Dan Orlovsky és az újonc irányító Jake Rudock is jól teljesített. Előbbi 164 passzolt yardot, 1 TD-t és 1 interceptiont, utóbbi pedig 72 passzolt yardot és 1 TD-t szerzett (de volt egy hatalams pick six-e). A Lions hetedik körben kiválasztott running backje Dwayne Washington a 96 yardos kickof returnjével is hozzájárult csapata győzelmével.

 

A Bengals és a Vikings csatája kiegyenlített mérkőzést hozott és végül a vendégek 1 ponttal behúzták a mérkőzést. Az első negyedben egyik csapat sem tudott pontot szerezni de a második negyedben felpörögtek az események és a Vikings 10-7-es vezetéssel vonulhatott az öltözőbe.

A harmadik negyedben a Vikings újabb touchdownt szerzett és ez úgy is elég volt a győzelemhez, hogy az utolsó játékrészben sem szereztek további pontokat. A Bengals a hajrában megpróbált kiegyenlíteni de egy elrontott 2 pontos eldöntötte a mérkőzést.

A vendégek legeredményesebb irányítója Teddy Brigewater volt pedig csak 7 alkalommal passzolt. 92 passzolt yarddal és 1 TD-vel zárt. A hazaiak oldalán a tartalék AJ McCarron 125 yardot és 1 TD-t szerzett. A futójátékban egyik csapat sem remekelt pedig jó néhány alkalommal futtatták a labdát. A mérkőzés legeredményesebb elkapója Charles Johnson lett és ehhez egyetlen elkapás is elegendő volt. 49 yard és touchdown lett belőle.

A hajnali mérkőzéseken csak a Green Bay Packers tudta hazai csapatként megnyerni a soros találkozóját. A Cleveland Browns volt az ellenfél ahol bemutatkozott a csapat új vezetőedzője Hue Jackson és korábbi top Draft pick Robert Griffin III.

RG3 jól kezdett, első passzát a korábbi kezdő irányítóból elkapóvá váló Terrelle Pryor kapta el. 49 yardos átadás volt. A mérkőzés hátralevő része azonban már nem volt diadalmenet, 8 átadásából csak 4 volt sikeres, 67 yarddal és 1 intercetionnel zárt.

Aaron Rodgers pihent és mivel a tartalékja Brett Hundley bokasérüléssel bajlódik így a Packers rendhagyó módon két újonc, draftolatlan irányítóval játszotta le a mérkőzést. Joe Callahan kezdőként 124 passzolt yardot és 1 TD-t, míg Marquise Williams 55 passzolt yardot és 1 interceptiont szerzett.

A mai utolsó mérkőzésen az Oakland Raiders tartalékjai alaposan, 31-10 arányban legyőzték az Arizona Cardinals csapatát. A kezdőjátékosokkal szoros mérkőzést játszottak a felek, az első sorokkal 3-3-ra állt a találkozó.

Még az első negyedben elkezdték lecserélni a kezdőket és a Raiders egy interceptionnek és fumblenek köszönhetően 17-3-ra átvette a vezetést. Az öltözőbe 17-10 Raiders vezetéssel vonulhattak be a csapatok és a második játékrészben már csak az Oakland-i alakulat tudott pontot szerezni így viszonylag simán behúzta a találkozót.

A találkozó legjobbja a Raiders másodéves futója George Atkinson volt. A fiatal játékos a tavalyi szezonban 5 mérkőzés már pályára lépett de még nem volt értékelhető statisztikája. Hajnalban azonban 5 futókísérletből 97 futott yardot és 2 TD-t szerzett. Leghosszabb futása 53 yardos volt és TD-vel ért véget.

Az előszezon már ma este, 22:30-tól a Chiefs és a Seahawks összecsapásával folytatódik. Hajnalban pedig megrendezik a Bills-Colts, a Rams-Cowboys és a Titans-Chargers mérkőzéseket.

(nfl.com, Fotó: cleveland.cbslocal.com, Videó: twitter.com/nfl, stremeable.com)

Címkék: előszezon