Súlyosan megsérült a Saints elsőkörös választottja

A mai edzés idejekorán véget ért az elsőkörös Sheldon Rankins számára. A New Orleans Saints defensive tackleje egy goal-line játék gyakorlása közben sérült meg és a jelentések szerint eltört a játékos szárkapocscsontja.

A hét folyamán több tesztet is el fognak végezni de a jelenlegi hírek szerint nem tudja elkerülni a műtéti beavatkozást és minimum hat hetes kihagyással kell számolnia. Az NFL média bennfentesének, Ian Rapaport-nak az értesülése szerint a Saints visszatérő sérültlistára teszi a játékosát.

"Ha bármilyen új információ a rendelkezésünkre áll azt azonnal közölni fogjuk. Gyakorolni akarjuk a játékokat de soha sem akarod, hogy a játékosod lent maradjon. Remélhetőleg jó hírt kapunk." - nyilatkozta szűkszavúan Sean Payton vezetőedző.

Rankins kiesése hatalmas csapást jelent a Saints defensére nézve. A defensive linera alaposan ráfér a segítség és az első körben kiválasztott játékos már a kezdetektől fogva sokban hozzájárulhatott volna a védőfalhoz. Az edzőtáborban mutatott teljesítményével nagyon elégedett volt eddig az edzői stáb.

Rankins távollétében defensive tackle poszton Nick Fairley, John Jenkins, David Onyemata és a Tyeler Davison négyessel kell majd variálnia a Saints-nek. A pass rusht pedig a defensive end Cameron Jordan és a linebacker Kasim Edebali vezetésével kell megoldaniuk.

(nf.com, Fotó: espn.com.au)