Előzetes: Chargers – Vikings (Előszezon – 3. hét)

Történelmi meccsre készül a Minnesota Vikings, hiszem most először fog pályára lépni vadonatúj stadionjában, ahol az ellenfél a San Diego Chargers együttese lesz.

Vasárnap helyi idő szerint 12 ókor pályára lép a Minnesota Vikings együttese, ellenfele pedig a San Diego Chargers lesz. Több szempontból is fontos lesz a mérkőzés. Először azért, mert ez lesz a Vikings első fellépése az új, több mint 1 milliárd dollárból felépített stadionjában, másrészről pedig fontos lesz minden olyan játékosnak, akik a végső keretbe akarnak kerülni, ugyanis augusztus 4-én helyi idő szerint délután 3-ig az NFL szabályai szerint a csapatok keretét 75 főre kell leredukálni, ami azt jelenti, hogy 15 játékostól el kell búcsúznunk.

Nyilván senki nem szeretné, hogy azon a papíron szerepeljen a neve, akiktől megválnak, így a maximálisat kell hozni.

Jó hír, hogy Teddy Bridgewater kisebb sérüléséből teljesen felépült és kezdőként fog szerepelni a mai meccsen. Ma könnyen eldőlhet, hogy Taylor Heinicke kikerül-e a keretből, mert ugye nemrég érkezettBrad Sorensen, akit sokan Teddy cseréjének képzelnek el már a szezonban is és 5 irányító a keretben kicsit luxus, nem vagyunk mi Jets. Szerintem Shaun Hill sem fog maradni és a Bridgewater, Sorensen, Stave hármassal megyünk majd neki a szezonnak, de ezt még korai megmondani. Sorensen ráadásul ma segítségünkre is lehet a Chargers ellen, mert ugye legutóbbi két és fél évét ott töltötte.

Az előszezon harmadik meccsén sem fog pályára lépni Adrian Peterson, ahogy eddig sem lépett soha. Jerick McKinnon és CJ Ham lesznek majd főszerepben, na meg persze Jhurrel Pressley, akik mind azért küzdenek, hogy a végső keretbe kerüljenek. Eddig ugye Ham és McKinnon volt az, aki TD-t ért el idén futásból, ám igazából sajnos ennyi. A két eddig lejátszott előszezon meccsen szinte nem láttunk igazán nagy futójátékot ezt mutatja az összesen megtett 126 yard. Peterson gyengébb napján összefut ennyit, nem is beszélve arról, hogy ez a “rengeteg” yard 51 kísérletből lett meg, ami csak 2.4 yardot jelent futásonként. Ma mindenképp több kell ebből (is). Már csak azért is mert a Chargers védelme eddig idén 351 yardot kapott futásból és ebből 288-at a Titans-tól. Ebből látszik, hogy gyorsasággal könnyedén megverhetők földön. Ezt ki kell használnunk.

Nem csak a futás kivitelezésével, de a levédekezésével is akadnak még gondjaink. Két meccsen a 138.5 yardos átlag, hát őőő nem valami szép, de sajnos ha nem termelünk pontokat, akkor nem elég a védelem. A Chargers egy jó 100 yardot átlagol meccsenként futásból, ezt kellene megoldanunk. Leginkább Melvin Gordon-ra kell figyelni, de a legtöbb kísérlettel és yarddal rendelkező Kenneth Farrow-ot is meg kell tudni állítanunk.

Az elkapások mennek, csak lennének már bevállalósabb passzok. A kiosztott 1 TD passz borzasztóan kevés két meccsen, de még így is nyerünk. Ám nem biztos, szinte garantált, hogy alacsony számú passzolt TD mellett a közelébe se fogunk érni a playoff-nak, túl egysíkúak leszünk, pedig merítési lehetőség akad bőven. Kiváló elkapóink vannak, akik közül ki kell emelni Adam Thielen-t, aki idén már 83 yardnál jár és ezt remek elkapásainak köszönheti. Az idény egyik nagy meglepetése lehet, ha rendesen kihasználjuk. Sokat segít, hogy már a kezdetek óta itt van (értsd, itt kezdte meg profi karrierjét), így jól látja a csapat dolgait. Az újonc Laquon Treadwell a Bengals ellen szépen hozta a yardokat, de legutóbb már a 4 feléje passzolt labdából egyet sem kapott el. Mindenki arra kíváncsi mi lesz Moritz Böhringer-el. Ugye nemrégiben derült ki, hogy az edzések után a csapat veterán CB-je, Terence Newman 20 percet mindig foglalkozik vele és tanácsokat ad neki, megmutatja, hogy lehet jobb. MoBo felé eddig 1 labda ment csak, mikor elkapót játszott, de a special team-ben már többet szerepelt. Bár teljesítménye és eredményessége a titkos fegyverként várt Terrell Sinkfield-el azonos, aki hasonlóan 0/1 -es elkapási mutatóval rendelkezik.

David Morgan II kiválóan kezdett a TE poszton és várhatóan be is kerül majd a legjobbak közé. Kyle Rudolph-al tökéletesen mozognak a pályán.

Az ellenfél elkapásaitól ment meg uram minket! – szól az ősi dakota közmondás. Keenan Allen, valamint  Tyrell és Dom Williams, de még a futó Melvin Gordon is okozhatnak nekünk kellemetlen perceket.

A defense szerintem rendben lesz, csak a cseréknek kell egy kicsit ráerősíteni. Ma megnézhetjük, hogy ki mennyire akar bekerülni az 53 fős keretbe. Az alap emberekkel nem lesz gond, ilyenek ugye Harrison Smith, Anthony Barr, Eric Kendricks, Everson Griffen, Sharrif Floyd és a többiek. A kérdés, hogy rajtuk kívül és a nem említett alapjátékosokon kívül kik lesznek azok, akik beverekedik magukat az élmezőnybe. Az biztos, hogy a keddi tisztogatásban jó néhányan benne lesznek a védelemből is, de meglepetésre nem kell készülnünk. Ma kiemelkedőd várok a Clemson-i duótól Mackensie Alexander-től és Jayron Kearse-től, akár egy-egy labdaszerzéssel megint hozhatják a dolgot. Kulcs ma is a labdaszerzés lehet, mert ugye részben, majd legutóbb egészben ennek köszönhetjük a győzelmünket. Legyen az Shamar Stephenvagy Kentrell Brothers által megszerzett fumble vagy Jabari Price, esetleg Marcus Sherels által begyűjtött interception.

A special team véleményem szerint már majdnem tökéletes. Blair Walsh megiszik valami célzóvizet és végre betalál a kapufák közé, Jeff Locke megtanul 30 yardnál messzebbre puntolni és oké. A visszahordásaink tetszenek. Cordarrelle Patterson szerintem egyetlen esélye a bennmaradásra, mondjon akármit Zimmer úr is.

A mérkőzést tehát nagyon-nagy várakozás előzi meg és nem feltétlenül a tétje miatt, mert az ugye nincs. Teltház lesz az már biztos és az is biztos, hogy olimpiai bajnok fogja először megszólaltatni a Gjallarhorn-t is, aki nem más, mint David Plummer. Plummer amerikai úszó, 4×100 vegyes váltón olimpiai bajnok, míg 100 háton olimpiai bronzérmes lett az idén Rióban.

A meccs magyar idő szerint ma 19 órakor kezdődik és a SPORT2 élőben közvetíti.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com