A Patriots PUP listára tette két támadójátékosát

A New England Patriots az alapszakasz elején biztosan nem számíthat két támadójátékosára. Tegnap bejelentették, hogy PUP listára tették a running back Dion Lewis-t és az offensive tackle Sebastian Vollmer-t.

A hír senkit sem lephetett meg mert a két játékos már jó ideje sérüléssel bajlódott és csak idő kérdése volt, hogy mikor kerülnek fel a listára. A két játékos listázása pedig azt jelenti, hogy biztosan ki fogják hagyni az alapszakasz első hat hetét.

Dion Lewis runing back még tavaly novemberben sérült meg. Keresztszalag szakadás miatt meg kellett műteni de a vártnál lassabban gyógyult és műtéti beavatkozásra volt szükség. A hírek szerint körülbelül majd két hónapos kihagyással lehet számolni így a PUP lista teljesen várható lépés volt.

Lewis csak tavaly csatlakozott a Pats-hez de hamar a csapat egyik meghatározó játékosává vált. 7 mérkőzésen 49 futásból 234 futott yardot és 2 futott TD-t szerzett. Fő erősségét a passzjátékban tudja kamatoztatni, 36 elkapásból 388 elkapott yardot és 2 elkapott TD-t szerzett.

A csapat kezdő offensive tacklejének, Sebastian Vollmer-nek a tavalyi alapszakasz utolsó fordulójában sérült meg a lába. Már korábban PUP listára került csípősérülés miatt de  most elvileg a lábsérülése miatt került vissza a listára.

Vollmer esetében igazán nem is a PUP lista volt kérdés hanem az, hogy pályára tud-e majd lépni az idei szezonban. Helyette valószínűleg Marcus Cannon lesz kezdő, rendszerismerete miatt Ő tűnik a legmegfelelőbb választásnak mert már 5 éve a csapat játékosa.

nfl.com, Fotó: sports--news.com