Trade szenzáció! Sam Bradford a Vikings játékosa lett

0ap3000000694985.jpgEgy órája igen váratlan hír látott napvilágot, a Minnesota Vikings megszerezte a Philadelphia Eagles irányítóját Sam Bradford-ot. Teddy Bridgewater sérülése miatt nyilvánvaló volt, hogy a Vikings irányítót fog szerződtetni de meglepő, hogy az Eagles kezdőjére esett a választásuk.

Ráadásul Bradford-ot nem is engedte el olcsón az Eagles. Az irányító ellenértékeként megkapják a Vikings jövő évi első és a 2018-as negyedik körös Draft pickjét. Úgy is nézhetjük, hogy valamit visszatermeltek a Carson Wentz választásért kiadott pickekből.

A bejelentés váratlanul ért mindenkit de az NFL Network mindentudója, Ian Rapaport értesülése szerint már napok a háttérben tárgyaltak a felek. Bridgewater a keddi edzésen egy non-contact játék során megsérült és kiderült, hogy térdszalag szakadás miatt ki kell hagynia az egész idei szezont.

A Vikings tavaly a Green Bay Packers-t megelőzve megnyerte a csoportját és bekerült a playoffba. Bridgewater sérülése után természetesen felmerült a kérdés, hogy az irányító elvesztése után milyen szezonra lehet számítani a Vikings-tól.

Bridgewater tavalyi szezonját a megfontolt, biztonságos játék jellemezte. A Vikings úgy lett csoportgyőztes, hogy a a kezdőirányítója csak 14 touchdownt passzolt az egész alapszakasz során. Ebből kiindulva a vezetőség egy game manager típust keres és a jelek szerint a tartalék Shaun Hill-t nem találták alkalmasnak a feladatra.

A labdabiztos játék Bradford-nak sem az erőssége ráadásul az utóbbi évek sérülései miatt egyáltalán nem biztos, hogy egészséges tud maradni az alapszakasz végéig. Az Eagles idén kötött kétéves, 36 millió dolláros szerződést az irányítóval így a Vikings-nak lesz biztosítéka Bridgewater visszatérésekor.

Az üzlet igazi nyertesei az Eagles megmaradt irányítói. Chase Daniel minden bizonnyal kezdő lesz és az idei Draft második pickje egy csapásra elsőszámú tartalék lett. Egy sérülés esetén igen korán bemutatkozhat majd tétmérkőzésen is.

Bradford a 2010-es Draft 1/1-es pickje volt és a kiválasztása után aláírt 76 millió dolláros szerződésével a liga történetének legjobban fizetett újonca lett. A két évvel ezelőtti szezont sérülés miatt ki kellett hagynia majd hasonlóképpen tavaly is robbant a "trade bomba".

A Rams megkapta Nick Foles-t, Bradford pedig Philadelphiába költözött. Eddigi hatéves pályafutása során 14.790 passzolt yardot, 78 passzolt touchdownt és 52 szerzett. Hamarosan kiderül, hogy mire megy az új csapatában.

A Vikings jövő vasárnap este 19 órakor, a Tennessee Titans vendégeként kezdi meg az idei alapszakaszt. Bridgewater sérülése és a Bradford trade miatt valószínűleg még több szurkoló lesz kíváncsi a mérkőzésre.

nfl.com, Fotó: nfl.com