A Bears 21 millió dollárért szerződtette a csoportrivális korábbi játékosát

Az utóbbi szezonokban a Chicago Bears-t finoman szólva sem az erős támadófal jellemezte. A jelek szerint a vezetőség megelégelte mindezt.

Első lépésként hosszabbítottak játékosukkal Kyle Long-al. A falembert a 2013-as Draft első körében választották ki és mindhárom profi szezonjában beválasztották a Pro Bowl keretbe. Long négyéves, 40 millió dolláros szerződést kötött a csapatával amely 30 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

A csapat hosszútávra magához láncolta a legjobb falemberét így következhetett a fal megerősítése. Tegnap szerződtették a Green Bay Packers korábbi bal guardját Josh Sitton-t. A támadófalember hároméves, 21.75 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával ami 10 garantált keresetet tartalmaz.

A jelenleg 30 éves Sitton-t először megpróbálták eltradelni majd a végső keretszűkítés során elküldte a Packers ami finoman szólva is meglepő lépés volt. Igaz, hogy az elküldésével megszabadultak a 6.5 millió dolláros fizetésétől (csak 300 ezer dollár maradt utána) de nem álltak rosszul a fizetési sapkával és így elvesztették a legjobb falemberüket.

Sitton-t a 2008-as Draft negyedik körében választotta ki a Packers és az eddigi pályafutása során összesen 121 mérkőzésen (112 alkalommal kezdett) lépett pályára. A 2012-es szezon kezdete óta az összes mérkőzésen kezdő volt.

Az utóbbi években az egész liga egyik legjobb guardjának számított, 3 alkalommal beválasztották a Pro Bowl és az All-Pro keretbe is. Személyében egyértékes, valódi igáslónak számító játékos érkezett a fal közepére aminek minden bizonnyal örülnek majd a Bears futójátékosai. És valószínűleg Jay Cutler-t sem kell majd annyiszor felsegíteni a földről.

nfl.com, Fotó: sportsmockery.com, bearswire.usatoday.com