NFL meccsnézés a Práter Pubban

Végre elkezdődik a 2016-os NFL szezon! Mi kellhet még, hogy még élvezhetőbbé tegyük e nagyszerű sport visszatértét a tvképernyőkre?

Sör? Sör! A legjobb magyar kézműves sörökkel és a SportTV által közvetített mérkőzésekkel várunk titeket ezentúl minden vasárnap 18:00 órától a Práter Pubban (Práter utca 3., a Corvin negyedtől néhány lépésnyire). Ingyenes Wi-Fi, csocsó, kivetítő és sok más egyéb vár titeket nálunk, hogy együtt szurkolhassunk kedvenc csapatainknak.

Ízelítő kínálatunkból:
Csapolt sörök Fóti Pils - korsó 330, literes 600; Békésszentandrási Meggyes - 520, 990; Paulaner szűretlen búza - 810.
Üveges: Bigfoot, Fóti, Békésszentandrási, Köleses, Paulaner (+Dreher, Heineken, Pilsner, Cider, borok...)
Alkoholmentes italok, mogyoró, ropi, nachos...

Rövid beharangozó a mérkőzésekhez:

A Jaguars 5. éve rendelkezett top 5 pickkel a drafton, miután a tavalyi szezont 5-11-gyel zárta a csapat. A 2016-os szezont viszont optimistán várhatja a csapat, hiszen jelentős erősítések érkeztek a csapathoz mint Malik Jackson (DT – a Broncos-tól), Chris Ivory (RB – a Jets-től), Prince Amukamara (CB – a Giants-től), Tashaun Gibson (S – a Browns-tól) és Kelvin Beachum (OT – a Steelers-től). Továbbá sikerült megszerezniük Jalen Ramsey-t (DB – a Florida State-ről) és Myles Jacket (LB – a UCLA-ről). Idén pedig bevethetővé vált a tavalyi év 1. körös választottja, Dante Fowler is, aki sérülésből tér vissza. Emellett érdemes megemlíteni Blake Bortles, Allen Robinson és Allen Hurns játékában mutatkozó komoly előrelépést, mely jó alapot nyújt a további építkezéshez. Ez eddig mind szép és jó, de nem szabad elfelejteni, hogy lentről könnyű fejlődni. A Preseason meccseket 1-3-ra hozták (L vs NYJ 13-17, L vs TB 27-21, W vs CIN 21-26, L vs ATL 15-17). Ezekből a meccsekből persze messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, érdemes inkább megvárni a Packers elleni erőfelmérőt az első héten.

Ha a Packers-ről kell beszélnünk, meg kell említenünk, hogy a tavalyi szezonban valami nem állt össze. Szinte változatlan csapattal vágtak neki a szezonnak, mint a 2014-esnek, mégis szembeötlő volt a különbség. Kérdés, hogy az idén várható ’új’ kezdők mint Jordy Nelson, Jared Cook, Kenny Clark és esetleg Blake Martinez mekkora hatással lesznek a csapat játékára. A Preseasont 3-1-es mérleggel zárták (W vs CLE 11-17, W vs OAK 12-20, W vs SF 21-10, L vs KC 7-17).

A Giants megítélése nem egyszerű. A Super Bowl győzelmeket szembeállíthatjuk azzal a két ténnyel, hogy az elmúlt hét évben mindössze egyszer jutottak rájátszásba, valamint hogy az elmúlt 3 évet negatív mérleggel zárták. Jelentős és számos változtatást eszközöltek, hogy változtassanak sanyarú helyzetükön, többek között elbúcsúztak Tom Coughlintól (HC). Az első héten csoportrangadót játszanak a Dallas Cowboys-szal, egy esetleges győzelem komoly lökést adhatna a csapatnak egy jó szezonhoz, Tony Romo sérülése pedig komoly lehetőséget nyújt számukra. Az előszezonban 2-2-es mérleget produkáltak (L vs MIA 27-10, L vs BUF 0-21, W vs NYJ 21-20, W vs NE 17-9).

A Dallas Cowboys az elmúlt években komoly elvárásokkal és reményekkel várta a szezon kezdetét. A 2014-es szezonban egy azóta is vitatott elkapás/el nem kapás vetett véget a szezonjuknak. A 2015-ös szezont sajátjuknak érezték, de a sérülések hamar szertefoszlatták SB álmaikat. Kérdés, hogy idén a 2014-es SB esélyes formájukat hozzák majd, vagy egy újabb csalódáskeltő évet tudhatnak majd magukénak. Az esélyeik nem javultak, mikor az előszezon során Tony Romo kidőlt a csatasorból, előzetes becslések szerint legkorábban a 8. héten térhet majd vissza. Nagy kérdés, hogy ekkor élnek e majd még a PO álmok, Dak Prescottra (4. körös pick – Mississipi State) nagyobb szerep hárulhat idén, mint remélte volna. A csapatnak ki kell találnia valamit, ha nem akar már az első héten lépéshátrányba kerülni. Az előszezont negatív, 3-1es mérlegre hozták (L vs LA 24-28, W vs MIA 14-41, L vs SEA 17-27, L vs HOU 28-17).

Címkék: alapszakasz