Egy vereség még nem határozza meg Panthers-t

Amikor Graham Gano elrúgta az 50 yardos field goal-t, a labda átrepült az éjszakai égbolton és a póznák között, könnyű volt elképzelni az ujjongó érzést, ami belengi a vendég öltözőt.

De egy pillanat múlva a várható hangok helyébe néma csend lépett - kivéve egy hangot.

Gano field goal-ja nem számított, mert a Denver Broncos időt kért, épp mielőtt elrúgta és az azt követő rúgás bal oldalon széles volt, a Panthers egy pontos vereséget szenvedett a nagyon várt szezonnyitón.

A csütörtöki 21-20-as vereség az a fajta, amely beléd költözik, az a fajta, amit az edzőknek és a játékosoknak egyaránt el kell felejteni, inkább előbb, mint később. Az érthetően feldúlt öltöző közepén a wide receiver Philly Brown-nak sikerült továbblépni, gyorsabban mint várnánk.

"Fel a fejjel!" mondta Brown egyszerűen, ahogy odasétált a szekrényéhez, mintha már látná a jövőjét a csapatnak, még a csalódás közepén.

"Sajnálatos, hogy az eredmény az, ami, de láthatod. Van egy nagyszerű csapatunk." mondta Brown később. "Mi voltunk a jobb csapat odakint. Csak csináltunk kis hibákat, amik sokba kerültek nekünk. Ez egy hosszú NFL szezon első hete. Nem hagyhatod, hogy egy meccs meghatározza a szezont. Ez nem olyan, mintha most vesztettünk volna el egy rájátszás meccset. Úgy értem, hogy fáj a vereség, de tovább kell lépni."

Egy történelmi Super Bowl visszavágóval indult a szezon, egy eséllyel - ahogy az öltözőn kívül mondták - hogy a Panthers legyőzze az 50. Super Bowl-on visszaesést okozó démonokat hét hónappal később.

"Ez nehéz. Keményen dolgoztunk, keményen edzettünk, de néha nem az az eredmény, amit akarsz. Ez a játék természete." mondta a center Ryan Kalil. "Ez a foci. Nincsenek rossz csapatok az NFL-ben, csak jobbak vannak. Egy igazán jó csapattal játszottunk. Okkal ők a legutóbbi bajnokok, és ez egy kemény hely a játékhoz. Azt hittem, nagyrészt jól játszottunk és megadtuk magunknak az esélyt a győzelemre, de nem sikerült nyerni."

Senki sem utálja jobban a vereséget annál a srácnál, mint aki átveszi a snap-et Kalil-tól és az irányító Cam Newton gyűlölte, ahogyan a dolgok alakultak csütörtökön. Ugyanakkor, nem lesz padlón sokáig.

"A legjobb dolog az egészben, hogy ez csak az első meccs volt az évben." mondta Newton. "Van meg 15. Csak idő kérdése, míg a hullám átfordul."

Egy évvel ezelőtt a Panthers az NFC királya volt. A szezon végén, vasárnap elutaztak a Georgia Dome-ba és megtorpant az Atlanta csapata ellen, amely otthonról nézte, ahogy a Carolina végigment a rájátszáson.

"Nyilvánvalóan van egy csomó dolog a videón, amiből tanulhatunk." mondta Kalil. "A dolog, amit szeretek ebben a csapatban, hogy ez egy érett csapat, egy csapat, amely megnézi a videót, kitalálják, hogy miben lehetünk jobbak és átviszi a következő meccsre."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com