A Panthers-t feltüzeli a hazai szezonnyitó

Minden egyes hazai meccs előtt a linebacker Thomas Davis ugyanazt a három szót mondja:

"Védd a hazai földet."

És a Panthers elég jól csinálja.

A Carolina 13 hazai pályán megnyert meccse a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben. Tavaly a Panthers nem kapott ki a Bank of America Stadium-ban, két emlékezetes playoff győzelmet is szerzett, amivel bejutottak az 50. Super Bowl-ba.

"Megvédjük az otthonunkat. Az emberek rájöttek, hogy nem kapunk ki hazai pályán." mondta a defensive end Charles Johnson. "Büszkék vagyunk arra, hogy nem kaptunk ki otthon."

A Panthers első esélye, hogy megvédje a hazai földet, vasárnap a San Francisco 49ers ellen lesz.

"A mentalitás hazai pályán teljesen más." mondta Davis. "Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a mi füvünk, ez a mi otthonunk, és nem engedjük senkinek, hogy bejöjjön és egyszerűen átvegye a területünket. A szurkolóink csodálatosak voltak azokon a hazai meccseken, amiket magunk mögött hagytunk és ez ad nekünk energiát minden héten. Ez az oka annak, hogy annyira sikeresek voltunk.

A szurkolók folyamatosan megtöltik a Bank of America Stadium-ot, 140 egymást követő vasárnapi meccsen adtak el minden jegyet.

De bárki, aki ott volt a Panthers meccsén az elmúlt szezonban, igazolhatja azt a tényt, hogy az energia a stadionban egy másik szintre emelkedett. A győzelem növeli az izgatottságot és a lelkesedést, a rajongók létrehoztak egy fantasztikus hazai légkört a háromszoros NFC South bajnok otthonában.

"A szurkolók támogatása felülmúlhatatlan volt." mondta az irányító Cam Newton. "Nekünk vannak a legjobb szurkolóink a ligában és ezt nem csak úgy mondom. Az egész légkör megváltozott az évek során és örülök, hogy a részese lehetek ennek."

Az első hazai meccs mindig különleges. És a regnáló NFC Bajnok alig várja már.

"Szeretjük a szurkolókat, és szükségünk van rájuk mind egy szálig." mondta a wide receiver Ted Ginn Jr.. "Nagy szerepük van a sikerünkben. Továbbra is olyan keményen harcolunk, ahogy csak tudunk és ők olyan keményen fognak szurkolni, ahogy csak tudnak. Együtt fogjuk csinálni."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: delawarenorth.com