NFC North Erősorrend: 2. hét


Nagy győzelmet aratott a Vikings a Packers házigazdájaként a rangadón, a csoport többi tagja viszont nem járt jól az NFL idei szezonjának második játékhetén.

Csakis a Minnesota Vikings együttese mondhatja el magáról a csoportban, hogy nyert a második fordulóban, mindhárom vetélytársa alulmaradt aktuális ellenfelével szemben. Ezzel a győzelemmel nagyot lépett előre a Minnesota-i gárda és tagja annak a 8 csapatnak, akik 2-0 -ás mérleggel büszkélkedhetnek.

1. (7.) MINNESOTA VIKINGS (2-0) +3
Stadionavató az alapszakaszban, pipa. A Green Bay Packers legyőzése, pipa. A Vikings 2009 óta nem látott sikert ért el, hiszen azóta most fordul velünk először, hogy 2 győzelemmel indítottuk a szezont. Sam Bradford és Stefon Diggs nagy játékainak és persze nem elhanyagolhatóan a defense emberfeletti munkájának köszönhetően térdre kényszerítettük a Rodgers vezette Green Bay Packers együttesét. A tökéletes szezonkezdet tehát megvan, rajtunk kívül ezt idén csak 7 csapat mondhatja el magáról.

Soros ellenfelünk a Carolina Panthers együttese lesz, a Vikings a hétvégén Charlotte-ba látogat egy mérkőzés erejéig. Mindkét oldalon elvesztették a kezdő futójukat a csapatok, igaz a Panthers-nél csak pár hetet kell kihagynia Stewart-nak. Nem lesz egyszerű mérkőzés ez sem, hiszen a tavalyi Super Bowl résztvevővel mérkőzünk meg, de még így is lehet sanszunk, hogy sérülésektől hemzseg a csapat.

következő mérkőzés: @ Carolina Panthers (1-1)


2. (11.) GREEN BAY PACKERS (1-1) -6
Nagy volt az arc, csak nem volt mögötte tartalom. Sorozatban másodjára kaptak ki északi riválisuktól Aaron Rodgers-ék, megint nem tudták legyőzni a Vikings együttesét. A védelem felőrölte a támadásaikat, erre nem volt ellenszerük. A győzelem után tehát most jött egy vereség, így megkaparintották a második helyet az NFC Északi csoportjában.

Hazai pályán fogadják a Lions együttesét, ami két felemás idegenbeli meccs után talán a javukat fogja szolgálni. A Lions-al vigyázni kell, mert meglepetésre legyőzték a Colts együttesét, igaz a vérszegény Titans ellen viszont képesek voltak 1 pontos vereséget szenvedni.

következő mérkőzés: vs Detroit Lions (1-1)


3. (20.) DETROIT LIONS (1-1) -3
Talán sokan fogták a fejüket Michigan államban, hogy miként lehet kikapni egy ponttal a liga talán leggyengébb csapata ellen. Most ez sikerült, ráadásul úgy, hogy a meccsen az utolsó percig előnyben játszottak. Valami hibádzik Detroit-ban, nem a jó irányban indultak el.

Csoportrangadóra készülhetnek, ugyanis idegenbe utaznak Wisconsin-ba, ahol a Green Bay Packers együttesével mérkőznek meg. Talán nem ez lesz az a meccs, amit mindenképp meg kell nyerniük, de ha sikerül, akkor talán valami elindulhat a Motor City-ben.

következő mérkőzés: @ Green Bay Packers (1-1)


4. (31.) CHICAGO BEARS (0-2) -1
Mondhatjuk, hogy jött a szokásos Chicago-i blama. Az Eagles együttesének feküdtek most le a Hétfő Esti Rangadón, így, ha nem is sokkal de hátrébb csúsztak az erősörrendben, igaz még egyet tudnak, amivel bebiztosítják maguknak a liga leggyengébbe címet (mondjuk ezért a címért nagy a küzdelem). Ötlettelen játék, aminek a vége megint csak vereség lett.

Ha nem kapják össze magukat, akkor a Dallas Cowboys ellen sem fogják a pályát győztesként elhagynia, ráadásul ugye mivel a kezdő irányítójuk, Cutler megsérült ez a meccs sem lesz egyszerű történet. Könnyen lehet, hogy 0-3-al indítják a szezont és akkor (nem mintha amúgy lenne) akár le is mondhatnak a playoff részvételi esélyekről.

következő mérkőzés: @ Dallas Cowboys (1-1)

Első szám: csoportban elfoglalt hely | Első zárójel: a ligában elfoglalt hely | Második zárójel: mérleg | Zárójelek utáni rész: előző héthez képest a változás (jelen esetben a tavalyi év végi eredményéhez képest)

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com