Cam Newton nem játszik

Az irányító Cam Newton alig várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen, de a Panthers úgy érzi, nem kell aggodnia azért, mert a helyén Derek Anderson játszik majd a Monday Night Football meccsen a Buccaneers ellen.

Newton továbbra is az agyrázkódás utáni protokollt csinálja és kizárt a játéka. Anderson a harmadik alkalommal lesz kezdő a több, mint öt, Panthers-ben töltött szezonja alatt. Az előző két alkalommal, 2014-ben, szintén a Tampa Bay ellen lépett pályára kezdőként és megszerezte a győzelmeket.

"Nem csak azért, amit DA tett ezek ellen a fiúk ellen - azért, mert ő DA." mondta a vezetőedző Ron Rivera a csapat érzéseit Anderson-nal kapcsolatban. "Egy olyan srác, akinek már voltak sikerei az NFL-ben, aki már volt Pro Bowl játékos. Megnyert egy csomó meccset és játszott egy csomó meccsen. A srácok nagyon bíznak benne. Egy srác, aki illik abba, amit csinálunk."

Rivera úgy írta le Newton-t, mint aki "be van sózva" a visszatérés miatt. Négy másik Panthers játékosnak is várnia kell még legalább egy hetet. A running back Jonathan Stewart (térdhajlító), a bal tackle Michael Oher (agyrázkódás) és a defensive tackle Vernon Butler (boka) újra kihagy egy meccset, a cornerback James Bradberry pedig a múlt héten Atlantában szenvedett lábsérülést.

Mivel Bradberry sérült, Bene Benwikere pedig már nem a csapat tagja, Rivera szerint az újonc Daryl Worley és a veterán Robert McClain fog kezdeni külső corner-ként. Amikor a Panthers nickel-t játszik - elég gyakran - McClain várhatóan átmozog oda, Teddy Williams vagy az újonc Zack Sanchez pedig helyettesíti őt kívül.

"Van egy csomó bizalmunk abban, amink van." mondta Rivera.

Rivera bizakodó a linebacker Thomas Davis (térdhajlító), a defensive end Charles Johnson (comb) és a fullback Mike Tolbert (térdhajlító) játékával kapcsolatban. Mindhárom játékos megkérdőjelezhetőként szerepel a listán, de teljesen részt vettek a szombati beltéri edzésen.

Rivera-nak "elég jó érzést ad" annak a lehetősége, hogy Stewart visszatérhet a jövő héten. Ezt a kifejezést használta erre a hétre is, annak ellenére, hogy kulcsfontosságú fogaskerekek hiányoznak.

"Csináljuk, amit csinálunk és játszunk a játékunkat. Csináltunk már ilyet ezelőtt. Keresztül mentünk már ilyenen." mondta. "Arra számítok, hogy a fiúk kijönnek és játszanak, energiával és a képességeik szerint. Van egy csomó hitünk azokban a fiúkban, akik helyettesítik azokat a srácokat, akik nem játszanak. Ez a természete annak, amit csinálunk, a next-man-up mentalitás." 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: heavy.com