Jimmy Graham lehet az Év visszatérő játékosa

Még csak a szezon negyedén vagyunk túl, tehát minden ilyen jósolgatás túlzó és korai, mindenesetre többekben felmerült, hogy az idényvégi elszámolásnál Jimmy Graham is esélyese lehet az év visszatérője címnek. Ha félretesszük a nagyon más poszton játszó szóbajötteket (Luck, Murray, Mathieu), és csak a jól összevethető statisztikákkal jellemezhető jelölteket vesszük sorra, kiderül, hogy a tight end joggal szerepelhet az illusztris névsorban.

Graham 16 elkapásból 266 yardot és 1 touchdownt hozott össze eddig, az átlaga 16,6 yard. Ehhez képest az első négy kör a lehetséges kihívók számára a következőképp alakult: Kelvin Benjamin (Panthers) 16/238/4/14,9, Steve Smith (Ravens) 24/281/1/11,7, Jordy Nelson (Packers) 21/244/5/11,6. Leginkább pontszerzésben kéne többet hozni, amire kitűnő alkalmat szolgáltat az Atlanta vendégeskedése. A Denver elleni legutóbbi kivételével minden eddigi meccsükön engedtek tight end TD-t, a Bucsnak kettőt is.

Akárhogy is, Jimmy jó irányba tart afelé, hogy posztján a Seahawks történetének másodikjaként jusson 1000 yard fölé. Ha az elmúlt két körben mutatott ütemet viszi tovább, a franchise jelenlegi rekorderét is letaszíthatja a trónról (Bobby Engram (2007) 1147 yard). Nem látszik teljesen lehetetlennek, hogy Britt mindeközben megbízható centerré növi ki magát. Ha így lesz, senki egy rossz szót nem szólhat többé a két évvel ezelőtti nevezetes cserére.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

seahawks.hu