Saints 41 - Panthers 38

A Carolina Panthers tudta, hogy szüksége lesz a 41 pontra, amit a korábbi két New Orleans-i út során is elértek. A Panthers három ponttal elmaradt ettől. A Saints nem.

Brees 465 yardot és négy touchdown-t passzolt, a Saints korán 21-0-s vezetést szerzett. A Panthers visszaküzdötte magát döntetlenig az utolsó percekben, de Will Lutz 52 yardos field goal-ja 11 másodperccel a vége előtt bebiztosította a New Orleans-nak a 41-38 győzelmet.

"Képesek voltak korán pontokat rakni a táblára. Tudtunk reagálni erre, visszaküzdöttük és olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy volt esélyünk hozni a meccset." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Emiatt igazán feltüzelt vagyok, hogy az offense-ünk mivé válhat. Viszont egy kicsit aggódom néhány dolog miatt, ami a védekezésben történt."

A kezdő cornerback James Bradberry és Robert McClain sérülés miatt nem játszott, a Panthers kezdői az újonc Daryl Worley és Zack Sanchez voltak. Worley nem fejezte be a meccset agyrázkódás miatt. Teddy Williams váltotta, aki a legtöbb szerepet eddig a speciális csapatban kapta.

Williams megszerezte karrierjének első interception-jét a negyedik negyed elején, amivel a Panthers olyan helyzetbe került, hogy tovább faraghatott a hátrányból, de a védelem nem tudott bemutatni még egy játékot, amire szükség lett volna a végén. Miután Cam Newton 2 yardos TD futása és a kétpontos kísérletnél a Devin Funchess-nek adott passz 02:58-al a vége előtt a teljes felzárkózást jelentette, a Saints úgy jött fel a pályára, hogy el akarta kerülni a legnagyobb visszatérést a Carolina történetében.

A védelem Brees-t és társait 3rd&9-re kényszerítette helyzetben rögtön a denevér, de Williams nem tudta megakadályozni a futó Travaris Cadet-et az elkapásban. Cadet megcsinálta a 9 yardot, amire szükség volt, majd Brees vezetésével az offense megalapozta Lutz mezőnygól kísérletét.

"Jobb helyzetbe kell hoznom magam. Próbáltam mindent magam előtt tartani, de jobb helyzetben kell lennem." mondta Williams. "A harmadik down-nál le kell tudnod vinni a pályáról. A dominók most nem jó irányba dőltek."

Erről szól a szezon eddig és nem a Panthers volt az egyetlen csapat, amely próbált változtatni ezen vasárnap. A Saint 0-3-al kezdett, de megnyerte az utolsó meccsét és a bye week után voltak, míg a Panthers-ben visszatért Newton és a running back Jonathan Stewart egy sérülés után és próbáltak elkerülni, hogy 1-5-el menjenek a bye week-re.

Newton és Stewart keze mind az öt Carolina touchdown-ban benne volt, de még többre lett volna szükség ezen a napon.

"Nem kell aggódnunk a védelem miatt, azt nem tudjuk irányítani. Pontot kell szerezni, amikor nálunk van a labda." mondta a center Ryan Kalil. "A védelem már kisegített minket korábban is, így ez nem igazán számít. A jó csapatok nem foglalkoznak az érzelmekkel a meccsen, csak ütnek, amikor eljön az ő idejük."

A Panthers-t már korán kiütötték.

Brees a Saints offense-t az első négy labdabirtoklás során háromszor is eljuttatta az end zone-ig. Az első drive Brees tündöklése volt, 6 passzából 5 sikeres volt, 41 yardot passzolt, bár egy nem hagyományos hívás juttatta el a New Orleans-t az end zone-ig, amikor a tight end Coby Fleener futott be 4th&1-re a 2 yardos vonalról.

A következő drive volt az, ami a Panthers secondary-t a leginkább kiütötte, Brees adott Brandin Cooks-nak egy 87 yardos TD passzt Sanchez mögött. A harmadik TD lehetőségét egy 59 yardos punt return alapozta meg, így Brees-nek csak 29 yardot kellett haladnia az offense-el, hogy 21-0-ra vezessenek a második negyed elején.
A Panthers offense eljutott egészen a Saints 10 yardos vonaláig a következő drive-ban, mielőtt Newton passzából interception-t nem szereztek.

"Az első negyedben egyértelműen nem mozgattuk a labdát igazán jól, de a második negyedben már igen. Szereztünk egy touchdown-t és egy mezőnygólt, de emellett kihagytunk egy lehetőséget." mondta a tight end Greg Olsen. "Amikor elkezded összerakni ezeket, bár jól mozgattuk a labdát, mégis erről szól a szezonunk - önmagunknak okozott sebek. Egy bizonyos ponton változtatni kell, mert ha nem, akkor a végén csak itt állsz, ugyanazt hajtogatod és nevetségessé válsz. 38 pontot szereztünk. 50-et kellett."

Az offense ezt leszámítva úgy nézett ki, mint az az egység, amely a ligában a legtöbb pontot szerezte tavaly. Newton Graham Gano field goal-ja után egy 17 yardos TD passzt adott Devin Funchess-nek, ami egy kezelhető, 24-10-es eredményt jelentett a félidőben, majd Newton a tight end Ed Dickson-nak adott egy 1 yardos passzt, amivel már 24-17 volt az állás.

A New Orleans egyből válaszolt, amikor Fleener egy 50 yardos TD-t szerzett 3rd&15-nél - a Saints kiemelkedően sikeres volt a 3rd&long játékoknál az egész meccsen. Ezután a Panthers irányította a meccset, egészen a keserű végig.

Miután 53 másodperccel a harmadik negyed vége előtt megkapták a labdát, a Carolina utolsó három drive-ja TD-t eredményezett. Stewart szerezte az első kettőt, ami a nap végén 85 yardos teljesítményt eredményezett, majd Newton repült egészen a pilon-ig, 2 yardos TD-t futva 02:58-al a vége előtt. Funchess kétpontos kísérlete - amire szükség volt Gano kihagyott extra pont kísérlete miatt - végre-valahára kiegyenlítette az eredményt.
Sajnos a patthelyzet nem tartott sokáig.

"Sok csapat megadta volna magát és már készült volna a hazaútra. De ez a csapat tele van harcosokkal." mondta Williams. "Mi mindig próbáljuk kiásni magunkat a gödörből, de ez az NFL. Nem lökheted magad ilyen mély gödörbe és nem hagyhatod, hogy a csapatok így feltámadjanak miattad."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: youtube.com