Big Ben akár 4-6 hetet is kihagyhat

A vasárnap esti Miami Dolphins elleni mérkőzésen megsérült a Pittsburgh Steelers irányítója Ben Roethlisberger. Másnap bejelentették, hogy porgyűrű műtét vár az irányítóra.

A beavatkozást már hétfőn el is végezték de nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyit kell majd kihagyni Big Ben-nek. Mike Tomlin vezetőedző bejelentette amit már tudni lehetett, az irányító nem fog pályára lépni a most hétvégi New England Patriots elleni mérkőzésen.

Folyamatosan rövidtávú sérülésként jellemezték Big Ben sérülését de a legfrissebb hírek szerint az irányító akár 4-6 hetes kihagyással is számolhat. Ez természetesen hatalmas veszteség a Steelers offense számára mert az irányító "MVP formában" volt idén.

A tavalyi szezon kezdete óta Roethlisberger irányításával a Steelers átlagosan 27.5 pontot szerzett mérkőzésenként, 405,4 összyardot, 307.1 passzolt és 97,3 futott yardot szerzett mérkőzésenként.

Big Ben nélkül főként a futójátékkal operáltak ami azonban visszavetette a támadóegység teljesítményét. 20.5 pont átlagosan mérkőzésenként, 315.3 összyard, 162.8 passzolt yards és 152.5 futott yard.

A Steelers jelenleg 4-2-es mérleggel rendelkezik, a Pats után jövő héten bye weekre mennek, utána pedig következik a Ravens, Cowboys, Browns és a Colts elleni mérkőzés. Majd kiderül, hogy mire mennek az irányító nélkül.

nfl.com, Fotó: twitter.com