Cam Newton produktív visszatérése

Cam Newton nem azt kapta, amit leginkább szeretett volna, amikor visszatért a Panthers kezdő keretébe, de a Panthers sokat köszönhet Newton-nak.

Newton, aki visszatért a pályára, miután kihagyta a múlt heti meccset az agyrázkódás protokoll miatt, három TD-t szerzett és a franchise legtöbb passzolt yardot adó játékosa lett, de ez sem volt elég a 41-38-as, Saints elleni vereség során.

"Már csak meg kell találnunk a módját, hogy megnyerjük a meccseket." mondta Newton, aki nem volt olyan hangulatban, hogy választ adjon számos kérdésre, miután a Carolina elszenvedte harmadik egymást követő vereségét.

Játéka önmagáért beszél. Newton 322 yardot passzolt, amivel a karrierje során már 19.559 yardnál tart, 201-el többet passzolt, mint Jake Delhomme a Panthers szerelésében. Newton két touchdown-t passzolt, egyet futott és a Carolina utolsó hét labdabirtoklása során öt alkalommal juttatta el a csapatot az end zone-ig, eltekintve attól a drive-tól, ami mindössze 11 másodperccel a meccs vége előtt kezdődött.

"Az elején azt hiszem, hogy egy kicsit rozsdás volt, de aztán visszatért minden a régi kerékvágásba és elkapta a ritmust, azt hiszem, tényleg jól játszott." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Adott nekünk egy esélyt a győzelemre."

"Nagyszerű munkát végzett." mondta a center Ryan Kalil. "Elkaptunk egy igazi ritmust és néhány játék, amit ő hívott, kiemelkedő volt."

Newton csak kétszer futott, de azt mondta a meccs előtt és után, hogy fizikailag rendben érzi magát.

"Cam nem kizárólag a mobilitására támaszkodott. Azt hiszem, hogy néhány igazán jó döntést hozott." mondta Rivera. "38 pontot szereztünk. Ez is megmutatja, hogy mit csinált ott kint."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nflspinmove.com