Előzetes: Vikings – Eagles (Alapszakasz – 7. hét)

Visszatér a Vikings és rögtön egy nagyobb feladat elé áll csapatunk, ellenfele a Philadelphia Eagles lesz  idegenben.

A bye week alatt elvileg nem felejtetünk el footballozni és a teljesítményünk sem romlott. Ez utóbbiban csak bízhatunk, mert ugye nem látunk bele az edzésekbe.

Még mindig az egyetlen hibátlan csapatként állunk az erősorrendek élén, míg soros ellenfelünk a kiváló kezdés után a pihenőhét után teljesen rossz irányba indult el. Reméljük mi nem követjük őket és ismét győzelmet ünnepelhetünk ma. 

Zimmer edző azt mondta, hogy mostantól 11 meccsből áll a szezon és 0-0-ról indulunk. 

A kulcsjátékos ma Sam Bradford lesz, aki ugyebár az Eagles együttesénél készült erre a szezonra, de a végén nálunk kötött ki. Na nem gondolunk itt arra, hogy szóról szóra lediktálta a playbook-ot az edzőknek, hogy az amúgy is elit védelmünk felőrölje az ellenfelet, de az ő jelenléte talán néha habozásra késztetheti az Eagles edzői karát és talán önhibájukon kívül is belesodorhatja a rossz döntésekbe. És minden rossz ellenfél döntés nekünk fog kedvezni.

A hazaiaknak szinte a teljes keret a rendelkezésükre áll, csak egy védőfalember nem áll az újonc vezetőedző rendelkezésére. Nálunk már más a helyzet. Elvileg csak Floyd és Wright nem fog ma pályára lépni, bár Diggs is csak kérdéses státuszt kapott. Treadwell-nek nem elég, hogy eddig nem jött be az élet, most egy sérülés miatt is fájhat a feje.

Fusco agyrázkódásából felépült, így kezdhet a mai napon, akárcsak az újonnan igazolt Jake Long is.

Hamar le kell törni a fiatal irányító önbizalmát, erre meg is vannak az eszközeink. Ugye sack- és tacklegyárosok vagyunk idén, ami most az elvileg két gyengébb falemberrel felálló Eagles ellen jobban kiütközhet, mint eddig. 

A futójátékunk TD szerzésekben már majdnem elfogadhatónak mondható, de a yardnyerésekben még mindig inkább hátulról nézzük a ligát. Itt ha ma McKinnon és Asiata végre tud villanni, akkor Bradford-ra sem kell a terhet annyira rárakni, hogy mindenképp passzokkal kell megoldani az előrejutásokat. Bradford eddigi játékára egy szavunk sem lehet. 125 passzkísérletből egy sem volt ellenfélnek dobva és már 6 TD passzt is kiosztott.

A meccs ma este magyar idő szerint 19 órakor kezdődik és a jó szereplésnek és az eladhatóságnak hála a Sport2 élőben közvetíti.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com