Nick Foles kezdő lesz, Alex Smith kihagyja a Jaguars elleni mérkőzést

Nick Foles ismét kezdeni fog az NFL-ben. Tegnap bejelentették, hogy a vasárnapi Jacksonville Jaguars elleni mérkőzésen a szezon előtt szerződtetett Foles lesz a csapat kezdőirányítója. A tartalék szerepét Tyler Bray fogja betölteni és Alex Smith be sem fog öltözni a mérkőzésen.

Smith nem tudta végigjátszani a hétvégi Indianapolis Colts ellen megnyert mérkőzést. A mérkőzés elején és a harmadik negyedében is agyrázkódás gyanújával kiszállt a mérkőzésből. Több alkalommal is eltalálták a fejét de a hírek szerint nem szenvedett agyrázkódást.

A bejelentés szerint Smith jól van, nincs agyrákódásra utaló jel, tünetmentes de bejelentették, hogy hétvégén biztosan nem fog pályára lépni. Ez azért érdekes mert az edzők kétséges esetekben nem szokták lecserélni a kezdőirányítót.

A másik oldalon viszont Andy Reid jól ismeri Foles-t akivel az Eagles-nél is együtt dolgozott. 2012-ben Reid irányítása mellett 6 mérkőzésen is kezdő volt az akkor még újonc irányító.

A jelek szerint a csapat biztosra akar menni, hosszútávon gondolkodnak és nem akarják kockáztatni Smith egészségét. Aggodalomra egyelőre nincs ok mert a Colts ellen beszállva 22 passzkísérletéből 16 sikeres volt, 223 yardot és 2 touchdownt szerzett. 135.2 passer ratingel zárta a mérkőzést.

21+-os passzkísérletek az idei szezonban

Smith: 17-ből 5; 158 yard; 9.3 yard átlag; 1-0 TD-INT; 85.4 passer rating

Foles: 4-ből 3; 116 yard; 29.0 yard átlag; 1-0 TD-INT; 156.3 passer rating

A kezdés igen biztató volt de azért meg kell említeni hogy Foles a tavalyi szezont 69-es passer ratingel zárta ami a liga második második legrosszabb mutatója volt. Kiderül, hogy mire megy a Jags védelmével szemben.

nfl.com, Fotó: footballinsiders.com