A négy mérkőzéses eltiltás miatt nem tudni mi lesz a Bears legjobb elkapójával

A Chicago Bears eddig sem volt irigylésre méltó helyzetben és a helyzetüket nem könnyíti meg, hogy a következő négy mérkőzésen nem számíthatnak legjobb elkapójukra.

A liga vezetősége tegnap bejelentette, hogy tiltott szerek (teljesítményfokozók) használata miatt négy mérkőzéses fizetés nélküli eltiltással sújtotta a wide receiver Alshon Jeffery-t.

Az eltiltás azonnal életbe lép. Jeffery december 12.-én térhet vissza legkorábban az aktív keretbe és legközelebb a 14. játékhéten a Detroit Lions ellen léphet pályára.

Az elkapó az idei szezonban franchise taggel játszik ami szerint 14.6 millió dollárt keresett volna az idei szezonban. Jeffery heti 858.764 dollárt, összesen 3.435 millió dollárt bukik a négy mérkőzéses eltiltással.

Az offseasonban nem tudtak megegyezni a hosszútávú szerződésről mert Jeffery elit elkapóknak kijáró szerződésben gondolkodott míg a Bears évi 11 millió dollárt szerződést kínált neki.

Az eltiltás és az idei gyengébb játéka miatt azonban még a korábban felajánlott szerződést is elfelejtheti. A 26 éves elkapónak idén csak három olyan mérkőzése volt amelyen átlépte a 80 yardot és 9 mérkőzésen csak egyetlen elkapott touchdownt szerzett.

Az újabb franchise tag tehát kizárt és jelenleg nem valószínű, hogy a következő szezont is a Bears játékosaként fogja elkezdeni. Valószínűleg a piacon sem fognak kapkodni utána és a korábban felkínált 11 milliós szerződésnek biztosan búcsút mondhat.

A Bears jelen pillanatban 49 millió dollár szabad hellyel rendelkezik a következő szezonban. Az idei szezonban nem lehet tudni, hogy mi lesz Jay Cutler-el sem. Az irányító elküldésével még több szabad helyük lehetne, további 14 millió dollárt szabadíthatnának fel a fizetési sapkából.

A jövőt nem lehet megjósolni de a legvalószínűbb forgatókönyv szerint Jeffery az idei szezon utolsó három fordulóban viselheti még a Bears mezét.

nfl.com, Fotó: numberfire.com, chicagotribune.com