Beharangozó: Panthers vs. Saints

A Panthers (3-6) és a Saints (4-5) egyaránt torokszorító vereség után vannak, de a rövid hét miatt kénytelen volt mindkét csapat gyorsan túllépni ezen, hiszen Thursday Night Football meccsen fognak találkozni a Bank of America Stadion.

Ez egy kritikus meccs, mivel ezek az NFC South ellenfelek az első helyen álló Atlanta (6-4) mögött harcolnak a jobb pozícióért hét fordulóval a szezon vége előtt.

A Carolina öltözőjében mindenki ismeri a helyzetet és tudja, hogy mi forog kockán.

"Nincs kérdés. Mi hoztuk magunkat igazán reménytelen helyzetbe." mondta a linebacker Thomas Davis. "Az egyetlen, aki segíthet rajtunk, azok mi vagyunk."

A Panthers – amely az NFC South bajnoka három éve - még mindig nem szerezte meg az első győzelmét a divízión belül ebben a szezonban.

Ez az első divízión belüli találkozó a Carolina számára, mióta a 6. Héten emlékezetes 41-38-as vereséget szenvedtek a New Orleans csapatától. A Panthers több mint 500 yardot engedett az irányító Drew Brees-nek és a Saints magasan rangsorolt offense-ének azon a találkozón, de a védelem azóta jelentősen feljavult a három meccs alatt.

"Ezeknek a srácoknak volt egy jó napjuk a védelmünk ellen. Számunkra ez személyes." mondta Davis. "Sokkal jobb munkát kell végeznünk védekezésben, mint az utolsó alkalommal, amikor találkoztunk velük."

Egy egészségesebb, magabiztosabb Carolina védelem látszik kialakulni a 7. heti bye week után. Azonban a Carolina offense most próbál talpra állni, miután nem tudtak pontot szerezni a második félidőben a múlt heti 20-17-es Kansas City elleni vereség során.

"Meg akarunk ragadni minden labdabirtoklást és a maximumot kihozni belőle – legyen az az első labdabirtoklás, a hatodik labdabirtoklás vagy az utolsó labdabirtoklás. Jól akarunk játszani az elejétől kezdve és fent akarjuk ezt tartan végig." mondta a tight end Greg Olsen."

Tisztában vagyunk azzal, hogy pontokat kell szerezni, hogy meg kell tartani a labdát. Nem adhatunk (a Saints-nek) rövid mezőnypozíciókat. Azt hiszem, egy csomó ilyen alapelv alkalmazható minden héten."

"Jobbnak kell lennünk." mondta az irányító Cam Newton. "Amikor itt az ideje a győzelemnek, csak össze kell szorítani a fogainkat és meg kell találni az utat."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: neworleanssaints.com