Nem könnyű elkapni a Saints irányítóját

A Saints irányítója, Drew Brees 69,4 százalékos pontossággal passzolt, 465 yardot és négy touchdown passzt adott az utolsó alkalommal, amikor a Panthers ellen játszott.

Emellett csak egyszer sack-elték a 41-38-as New Orleans-i győzelem során.

"Drew nagyszerű irányító." mondta a safety Kurt Coleman. "Képes megtalálni a lyukakat, megkeresi a rossz párosításokat és megtalálja a hibákat, amelyek védelemként elkövetünk."

Brees balszerencséjére a Carolina védelme, amellyel szembe kell néznie csütörtökön, egészen más, mint a Panthers kezdőcsapata öt héttel ezelőtt.

"Tényleg hiszem, hogy alakultunk egy kicsit, mint védelem." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "A defensive line valóban fejlődött és csinált néhány igazán szép dolgot és remélhetőleg továbbra is ez lesz a trend.

A 6. heti, New Orleans-i találkozóig a Panthers csak 11 sack-et ért el öt meccsen. Azóta a Carolina összesen 15 alkalommal sack-elte az ellenfél irányítóját a három meccsen.

De nem könnyű eljutni Brees-ig, főleg ebben a szezonban. A Saints támadófala csak 13 sack-et engedett eddig, ami holtversenyben a harmadik legkevesebb az NFL-ben.

A defensive end Kony Ealy biztosan tiszteli a New Orleans védelmének azon irányú erőfeszítéseit, hogy megvédjék a sztár irányítójukat, de úgy véli, Brees mezének tisztán tartása nem csak az ő sikerük.

"Ez nem az, amit látok tőlük, ez az, amit nem látok a védelemtől." mondta Ealy. "Túl sok időt adnak neki. Csak tenni kell a dolgodat és rávenni, hogy kimozogjon a helyéről. Látnia kell a különböző dolgokat, hogy kényelmetlenül érezze magát."

A Saints idei kilenc ellenfele közül öt kevesebb, mint 20 sack-et ért el ebben a szezonban. De a Denver és a Seattle ellen, akik holtversenyben a második legtöbb sack-et szerezték az NFL-ben (29), Brees-t csak háromszor sack-elték.

"Ha meg tudod zavarni az irányítót és rá tudod venni, hogy kényelmetlenül érezze magát és kimozogjon a helyéről," mondta a defensive tackle Star Lotulelei "az segít a back-eknek és az egész védelemnek."

"Tudom, hogy tényleg nem szereztünk annyi labdát, amennyit akartunk, de tudom, hogy valóban befolyásoljuk az irányítót. A sack a nyomással együtt jár. A nyomás miatt az irányító korábban megszabadul a labdától és olyan lefedettség irányába is dobhatja a labdát, ahová nem is akarja." tette hozzá Coleman. 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: abcnews.go.com