A Panthers felkészült az egyedülálló utazásra

A vezetőedző Ron Rivera teljes mértékben az "egyszerre csak egy meccs" mentalitás híve és azt kéri, hogy a játékosok is ugyanebben a szellemben készüljenek, de ezen a héten kivételt tett – bizonyos fokig. Nevezhetjük "egyszerre csak egy utazás"-nak is.

"Két okból és csakis két okból." mondta Rivera. "Ez egy új kaland sok mindenkinek."

A kaland pénteken kezdődik, amikor, ahogy az megszokott, a Panthers csapata egy nappal korábban elutazik, hogy alkalmazkodni tudjanak az időeltolódáshoz a vasárnapi, Oakland Raiders elleni meccs előtt. A szokatlan rész a meccs után jön, amikor ahelyett, hogy azonnal a gépre szállnának egy késő esti hazautazáshoz, a csapat a buszokkal visszamegy a hotelbe és ott is maradnak, amíg a héten el nem repülnek Seattle-be, hogy a Seahawks csapatával is összecsapjanak.

Ez az első alkalom a franchise történetében, hogy a Panthers egymás után két meccset játszik a csendes-óceáni időzónában."Azt hiszem, ez a helyes lépés." mondta a safety Kurt Coleman.

"Ez egy jó öt órás repülés, és ez megvisel. Nem érünk vissza hajnali kettőig vagy háromig és akkor még vissza is kell repülni. Ennek van értelme."

A kihívást még nagyobbá teszi az a tény, hogy a Raiders (7-2) és a Seahawks (7-2-1) csapata jelenleg az NFL négy legjobb csapata között van.

"Azt akarom, hogy arra összpontosítsanak, hogy ez egy nagyon fontos út a számunkra." mondta Rivera. "Nagyon kevés mozgásteret hagytunk magunknak, ezért vigyázni kell, mit csinálunk."

A Panthers utazott már Észak-Kaliforniába februárban, egy majdnem ilyen hosszú útra, de csak egy meccsre – az 50. Super Bowl-ra. Akkor a játékosok családja csatlakozhatott az utazáshoz.

"Még nem voltam ennyire távol a gyerekektől, amióta megszülettek, így ez kemény lesz." mondta a fullback Mike Tolbert. "Ez egy kicsit más, de ez az, amit teszünk. Ehhez kell igazodni. Ehhez kell igazodni, bármi is történik."

Tolbert azt mondta, hogy támaszkodhat a csapattársaira, hogy a családtól való távollétet könnyebb legyen kezelni. Extra idő a csapattársakkal, távol az otthontól, Rivera úgy véli, ez lehet az egyik előnye az utazásnak.

"Ez egy lehetőség a srácoknak, hogy szorosabb legyen a kötödés. Azt hiszem, ez talán az egyik legfontosabb dolog." mondta Rivera. "Amikor utazol és ott vagy valahol, vannak dolgok, amiket, mint csoport csináltok, amely jó lehetőség a fiúknak."

Az uralkodó közös tevékenység persze a foci lesz, a felkészülés a vasárnapi, Raiders elleni meccsre, akik az elmúlt hét meccsből hatot megnyertek a Monday Night Football előtt, majd behúzták azt a meccset is. A Panthers megpróbálja majd fenntartani a szokásos heti menetrendet, amíg a San Jose State-en edz - ahol a Super Bowl előtt is gyakoroltak – mielőtt elutaznak Seattle-be.

"Ez egy különleges helyzet, de azt hiszem, elég érettek vagyunk ahhoz, hogy készen álljunk rá, mindenre, amivel ez együtt jár." mondta Coleman. "Ez egy nagyon fontos szakasz és a megfelelő gondolkodásmóddal kell nekivágni. Annak ellenére, hogy Kaliforniában leszünk, amikor felkészülünk a Seattle ellen, ugyanúgy kell kezelni, mint a többit. Nem tudjuk élvezni a strandokat. A megfelelő módon kell hozzáállni és ha így teszünk, olyan helyzetbe hozzuk magunkat, hogy meg tudjuk nyerni ezeket a meccseket."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu